středa 22. března 2023

Lars Kepler: Pavouk

Devátý případ Joony Liny. A ihned od prvních vět jedeme na plný plyn. Žádné okecávačky....jdeme vraždit!  

Joona a Saga začnou řešit případ veskrze osobní, nechutný, neuvěřitelný....jde o jejich kolegyni. Najdou jen krev, která se táhne v pruhu po zemi a najednou mizí.
Nepotrvá dlouho a je pohřešovaný další....kolega.

A pak je nalezen jakýsi kokon a v něm polorozpuštěné tělo.
A pak ještě jeden...a další....A vždycky je nalezena bílá nábojnice. 
Saga si vzpomene, že ji někdo před 3 lety poslal pohlednici, kde se psalo cosi o devíti bílých nábojnicích. Text byl výhružný....pohlednice zapadla do zapomnění....až doposud.


Tohle byl okamžitý tah na branku, kdy jste se nadechli a vydechli až s poslední větou. Příběh se nedá odložit, akce střídá akci. Čte se dobře a rychle. Vraždy jsou hodně nechutné....člověk si to ani nesmí představovat. 
Pokud pominu některé nepřesnosti, až nadpřirozený talent Joony a občasná nelogičnost příběhu, můžu říct, že Pavouk je výborný thriller.


Moc mě baví osobní příběhy Joony a Sagy. 
Co mě tam dost štvalo nemůžu napsat, prozradila bych příliš, ale radím Joonovi - opusť už své minulé duchy! :-)


A Saga - minulost ji tolik vzala. A přítomnost je temná a zlá. Doufám, že budoucnost ji chystá trochu radosti. Jinak nechápu proč by měla žít......


Knihu můžete zakoupit nejlevněji na stránkách ZDE.

HODNOCENÍ


ANOTACE

Joona Lina se vrací s devátým případem… a opět mu jde o krk.

Před třemi roky dostala Saga Bauerová pohlednici s výhrůžným textem o pistoli s devíti bílými kulkami, z nichž jedna čeká na Joonu Linnu, a tvrzením, že zachránit ho může jedině Saga. Pohlednici sice Joonovi ukázala, ale čas plynul a hrozba upadla v zapomnění jako bezv
ýznamná provokace. Až doposud.

V Kapellskäru byl nalezen pytel s téměř rozpuštěným tělem. Na místě činu zůstala bílá nábojnice. Bestiální pachatel dává policii možnost zastavit sérii vražd tím, že rozluští složité hádanky.

Joona Linna a Saga Bauerová společně usilují o vyřešení zapeklitého případu a o záchranu vyhlédnutých obětí — dřív než bude pozdě. Ve svém pronásledování jsou čím dál zoufalejší. Co když se tento sériový vrah nedá zastavit? Co když už jsou sami lapeni v síti?



3 komentáře:

  1. Já jsem od této autorské dvojice četla jen Hypnotizéra. Nemůžu říci, že by se mi nelíbil, ale nenadchl mne tolik, abych se po další knížce od nich pídila. Ale třeba mu dám časem další šanci

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Hypnotizér je slabší. Všimni si, že ho ani nemám v knihovně. Dej jim šanci, ostatní jsou epší.

      Vymazat
  2. Bohužel tuto knihu nedocením asi tak jak bych měla.Vůbec ji neznám a zase tolik mě neoslovila.
    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.