Mám ráda IG účet Těhotnej kuchař. Jeho recepty jsou krátké, srozumitelné a normální. Rozuměj - z běžně dostupných surovin.
Jeho příspěvek s názvem Tousťák z Pařížský je tak absurdní, že jsem ho musela vyzkoušet.
Už jsem ho pekla podruhé a věřím tomu, že budu péct znovu. Je totiž přesně takový jak píše Těhotný kuchař v popisku.
TANGZHONG
Do kastrůlku dej vodu a mouku. Na mírném plameni zahřívej a míchej až vznikne hmota podobná gumě. Díky tomuto bude chléb vláčný i několik dnů.
Nechej vychladnout.
TĚSTO
Všechno naházej do robota - nezapomeň na vychladlý tangzhong- a nechej ho vypracovat hladké těsto.
Vyklop ho na stůl a ještě trochu zpracuj překládáním okrajů do středu, až z něj bude hladká koule. Vrať do nádoby, přikryj a nechej v teple kynout.
Těsto krásně zvětší objem. Je vláčné a jde s ním výborně pracovat.
Rozděl na 3 části, vytvaruj koule.
Každou rozválej na placku. nemusí být tenká, nemusí být pravidelná. Budeš ji dál skládat....
...okraje do středu...
...přejeď válečkem...
...motej ruličku, kterou mírně utahuj.
Tak by měla vypadat.
Naskládej do formy, potři máslem, přikryj folií a nechej kynout.
Vykynuté potři vejcem a šup s nimi do trouby.
180 stupňů, 35 - 40 minut, dolní a horní ohřev.
Neskutečně měkké a vláčné několik dnů.
Z topinkovače jsou naprosto famózní - z vrchu křupavé a uvnitř měkké.
A francouzský toast je z něj dokonalý.
Vyzkoušíte ho?
Těhotného kuchaře sleduju také, takže recept jsem viděla. Zatím jsem ho ale nezkoušela, spíš se na něj koukám proto, že mě ten chlápek baví :D.
OdpovědětVymazatO tomto účtu jsem slyšela, ale vůbec ho nesleduju. Recept vypadá teda trochu složitě, ale zase výsledný chleba vypadá fakt výborně :D
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Tiež ho sledujem, no tento recept som nejako nepostrehla. Vyzerá to ale dobre, možno ho vyskúšam.
OdpovědětVymazatVypadá to zajímavě.
OdpovědětVymazat