Jelikož je doba masopust nebo fašanku, každý tomu říká jinak, jsou aktuální různé recepty na koblihy. Nevím jak u vás, ale tady na Moravě je zvykem pohostit fašankové hosty právě koblihami.
Můj recept je na minikoblížky a navíc tvarohové. Máme je rádi celá rodina, nejvíce ti nejmenší :-)
SUROVINY
- 4 celá vejce
- 22 dkg.hladké mouky
- 1/4 kg tvarohu
- 22 dkg.hladké mouky
- 1/4 kg tvarohu
- 4 lžíce mléka
- špetka soli
- vanilkový cukr
- 1 prdopeč
- 1 lžíce ml.cukru
- trochu rumu
Vše se smíchá dohromady.
Tvaroh vaničkový je vhodnější než kostka, protože je pak těsto hladké.
Pak pomocí dvou lžiček házíme do rozpáleného oleje kousky těsta.
Dělají se vcelku rychle a dokonce se samovolně v oleji otáčí :-)
Ještě horké je obaluji v moučkovém cukru. Tak to dělávala babička, ale klidně stačí pocukrovat.
Jsou to koblížky nadýchané, měkoučké a lahodné.
Podávám je samotné, ale vnučka je miluje s Nutelou, někdo si přidává marmeládu a skvělé jsou i s vanilkovou omáčkou.
DOBROU CHUŤ.
Ještě s rozinkami je dělala moje maminka o prázdninách! Ani nevíš jakou si mi udělala radost, protože tenhle recept jsem ztratila a od doby kdy jsem je dlabala v Budyšíně mám na ně šílenou chuť!
OdpovědětVymazatJejda, to jsem moc ráda. Tak dej vědět až je budeš dělat.
VymazatMňam, tak to bych si dala 🙂
OdpovědětVymazatJsou jednoduché, vyzkoušej.
Vymazat