Když chci udělat něco rychlého, dobrého a relativně zdravého udělám tento řez. Když jsem ho uveřejnila na mimibazaru, hodně maminek, vlastně všechny, které recept komentovaly, ho chválily. Některé ale měly problém se sundáním upečeného korpusu z pečícího papíru. Mně šel dolů vždycky docela dobře. Píšu to tady na začátku, aby jste si na to dali pozor :-)
Je vhodný i pro celiaky, není v něm ani ždibet mouky.
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Korpus: 5 žloutek, 10 dkg mletého cukru, 5 dkg kakaa, sníh z 5 bílků
Krém: 1 smetana ke šlehání, 1 tvaroh, vanilinový cukr, mletý cukr dle chuti
POSTUP PŘÍPRAVY
Korpus:
vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme kakao ( pozor práší :-)) a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. Rozetřeme na nízký plech klasické velikosti, vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 10 minut při 190 st. Necháme vychladnout.
Krém:
Ušlehanou šlehačku smícháme s tvarohem a cukrem. Pozor! Je nebezpečně vynikající, hrozí sežrání dřív než vychladne korpus :-)
Vychladlý korpus rozpůlíme, na jednu půlku rozetřeme krém a přiklopíme druhou půlkou. Do lednice a pak sklízet úspěch. Na mém obrázku je krém i nahoře, ale to je moje iniciativa. V původním receptu je jen uvnitř. Myslím, že by se nic nepokazilo, kdyby se potáhl čokoládou.
Je hrozně jednoduchý, hotový za 20 minut a opravdu výborný.
P.S. Děvčata, nepodceňujte délku šlehání žloutků s cukrem. Chce to opravdu delší dobu a pak bílky opatrně vmíchat, protože ty jsou zárukou toho, že to nebude placka, ale piškot cca 1 cm vysoký. Nic vyššího neočekávejte ,-) Víte přece jak nízký je Kinder řez.
Já už jednou zkoušela a moc nedopadl, vyzkouším Míšo tvůj recept.Díky.
OdpovědětVymazatÁla
Snad se ti podaří, dej vědět :-)
VymazatVypadá moc dobře...
OdpovědětVymazatA chutná ještě líp :-)
Vymazat