Dostala jsem rybíz. Nejdříve jsem chtěla udělat klasický kynutý koláč s drobenkou, pak jsem se rozhodla pro lehčí variantu.Taky vám ty malé kuličky a střapečky rybízu připadají jako šperky?
Ingredience:
- 60 dkg hladká mouka
- 30 dkg rozpuštěné máslo
- 20 dkg cukru krupice
- 1 vejce
- 1 lžička skořice
- špetka soli
Tohle všechno spojte v těsto, ne nepodobné lineckému. Chce to trochu láskyplného násilí, ale nakonec se z nepoddajných kousků utvoří kompaktní hmota.
1/3 těsta dejte stranou a zbytek namačkejte na klasický plech vyložený pečícím papírem. Snažte se vytvořit okraje z těsta.
Teď je čas na to, co z tohoto koláče dělá, že je jiný:
- 40 dkg zakysané smetany
- 7 dkg cukru
- 3 vejce
Pořádně zamíchejte dohromady a vylijte na těsto. Nyní přišel čas na hlavního hrdinu, a sice RYBÍZ. Dejte ho tam...přiměřeně.
Odloženou třetinu teď rozdrobte na povrch. Vytvoříte tím ala drobenku.
Odloženou třetinu teď rozdrobte na povrch. Vytvoříte tím ala drobenku.
PŘEDvložením do trouby |
Jak dlouho péct a při jaké teplotě se mě, prosím, neptejte. Každá kuchařka svoji troubu zná a ví....
PO vytažení z trouby |
Je výborný....šťavnatý a sladký a kyselý a šmrncnutý skořicí....
OCHUTNEJTE.
A tady malá vsuvka.....jak se protahuje naše Líza :-)
Mňaaam! Zrovna máme na zahradě bílý rybíz a nevíme co s ním :) díky za tip. Mám hlaaaad a chuť na buchtu :( :D
OdpovědětVymazatJe fakt výborný. Dej vědět jak chutnal.
VymazatMnaaam ;o) teda kolacik je nadherny a recept je zaujmavy. Nepoznam takyto recept, tak ak najdem trochu casu, urcite ho upeciem.
OdpovědětVymazatLiza je nadherna. Pa Katka
Copak Líza, to je nejoblíbenější člen rodiny :-)
Vymazatkoláč vyzerá skvelo a cicuška je zlatúch! :)
OdpovědětVymazatľúbezná
Cicuška....to je hezké :-)
VymazatMňam teď jsem na něj dostala hroznou chuť.. :-)
OdpovědětVymazathttp://wormake.blogspot.cz/2015/07/mini-haul-outfit.html
Ty jo, recept neznám, až dozraje rybíz určitě vyzkouším. Vypadá to chutně :o).
OdpovědětVymazatKrásné dny.
Ála