úterý 29. září 2015

Nejjednodušší domácí zmrzlina

V jednoduchosti je krása..... A tímto receptem vám to opět potvrdím.

Co potřebujeme?

  • Banán
  • Smetana ke šlehání
  • Med- ale ten být nemusí 
Zmrzlý banán, smetana a med- domácí :-)
A to je vše, přátelé.

Postup: 
  • Banán oloupej a strč do mrazáku, nejlépe přes noc
  • Zmrzláka vytáhni a nakrájej na menši špalíčky. Neboj, jde to celkem snadno.
  • Šup do mixéru. Takový ten co má nože dole v nádobce.....vidíte ho na obrázku.
  • A teď trocha rachotu- mixuj a mixuj a mixuj......
  • Občas zastav, setři drť ze stěn a mixuj, mixuj, mixuj.....skoro dohladka
  • Teď je čas na smetánku. Na jeden banán stačí půl 180 ml kelímku
  • Vlej ( tekutou) na banánovou hmotu
  • A.... mixuj.....mixuj....
  • Teď už stačí chvilka, krásně se to spojí v hladkou ZMRZLINU
A TO JE VŠE, přátelé :-)









Samozřejmě, kdo má rád sladké, přidá med nebo vanilkový cukr nebo třtinový cukr nebo jiné, oblíbené, sladidlo. U některých druhů ovoce ( jahody, rybíz, citrón) je to nutnost.

Můžete hmotu nandat do tvořítek na nanuky a dát do mrazáku, ale nejchutnější je z mixéru přímo do pupíka :-)

Toto je ta nejjednodušší verze, ale fantazii se meze nekladou.....kombinujte, experimentujte a pište mi své verze, ráda se inspiruji. Já mám vyzkoušenu ananasovou verzi.

9 komentářů:

  1. Mňam ta vypadá skvěle :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/09/recenze-ruzove-kosmetiky.html

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá dobře, jen teď bych si určitě zmrzlinu nedala, za to bych si dala horkou čokoládu :-)

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
  3. Úplně se mi sbíhají sliny, jen ta zima venku mě trošku odrazuje:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím.... Mám ji v konceptech od srpna, ale zapomnêla jsem na něj :-(

      Vymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.