pondělí 20. června 2016

Co očekávám od dovolené?

Tento článek jsem se rozhodla napsat po tom, co jsem se s kamarádkami bavila o tom, kam která pojede na dovolenou. Diskuze vyústila v to, jaká dovolená je lepší. Aktivní nebo pasivní? S manželem nebo kamarádkou? Moře nebo rybník?


Zajímavé.....Nikdy jsem o tom nepřemýšlela. 

A když se zamyslela, zjistila jsem, že jsem typ, který to musí střídat. Rozhodně nepotřebuji nutně moře. Nevydržím se válet celý den na sluníčku, nebaví mě denně procházet stejnou promenádu a dívat se na stejné věci.


Domácí dovolenou mám ráda moc. Je tady prostě krásně. Hrady, zámky, lesy, houby......

Takže je nejlepší střídání.



Kréta....Hersonissoss...all exclusive. Ano, pokud si chci odpočinout, nechci trávit čas u sporáku. Navíc mě moc baví chutnat a chutnat a chutnat.


Sychrov - druhá poloha výborné dovolené. České luhy a háje. 



Ještě jednou Kréta.....animační program :-)



Pustevny - nádhera.....


Portugalsko - tahle dovolená, kdy jsme letěli sami, bez cestovky, ubytování u známého...to je prostě nejvíc. Vím, tuhle možnost nemá každý. My tak cestovali poprvé a pokud to jen trochu půjde, budeme v tom pokračovat.


Co vy? Jakou dovolenou máte nejraději? Kam se letos chystáte? Napište mi :-)



19 komentářů:

  1. Ja si nedovedu predstavit leto bez more, to je pro me prava dovolena. Na vylety po Cechach apod jezdime v podstate po cely rok, takze poradna dovca je pro me more, pisek, slunicko, all inclusive :D
    Giveaway / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, každý by měl to válení s sll inclusive zkusit...aspoň jednou za život.

      Vymazat
  2. Je mi jedno kde jsem :-) jestli u moře ,nebo na chatě.Hlavní je pro mě odpočinek od stereotypu!Vypadnout jinam...a užívat si,poznávat,chodit,jezdit,jíst,atd..atd...Moře ale milujeme :-) Letos asi doma,pubescent stávkuje..Uż ted mě to užírá...Dovča doma,není dovča :-) pa Ila

    OdpovědětVymazat
  3. Já očekávám od dovolené nové zážitky, vzpomínky a ideálně i odpočinek, ale to se dá i u aktivní dovolené s přáteli :)

    INKA lifestyle blog
    FB page

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, pokud je dobrá parta, je dobře kdekoliv.

      Vymazat
  4. Jednoznačně hory - s manželem a pohorami, pokud možno takové, kde není moc lidí. Hotel se snídaní, sprchou a restaurací (nejlépe se zahrádkou)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedovedu si představit chodit v tropickych vedrách po horách. Klobouk dolů, pokud to zvládáte. Hory mám moc ráda, ale spíš na podzim.

      Vymazat
  5. Hezké fotky :) Já jsem tedy zrovna ten typ, který by si mezi dovolenou v ČR a mimo ČR vybral tu druhou variantu za každé situace :D Mám vyzkoušený jak hotel plný jídla, tak chatičky s minimální kuchyňkou a mravenci (i s nimi jsem jednoznačně pro málo luxusu). Vždycky jsem toužila cestovat nebo jezdit na dovolenou každé léto, ale nejsou možnosti, které by to dovolovaly, a tak mi nezbývá nic jiného než si dál jen nechat zdát :D Ale tohle léto jedeme na Slováky do hor, takže jsem spokojená, protože turistika je turistika a Slovensko samo o sobě je hezké. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já cestování miluji. Luxus nepotřebuji, vždycky jsme si na dovolené vařili sami. Ale čím jsem starší, tim víc chápu slovo ODPOČINEK. A k tomu patří i nemuset se točit kolem plotny :-)

      Vymazat
  6. Jsem jako ty, ráda to střídám. Občas to moře, občas putování po nějaké zemi, protože jsem lenoch a baví mě ty přesuny, kdy pozoruji kus země z okýnka a každou noc spím jinde, stihnu tak poznat víc míst a ochutnat jídla různých kuchařů. Jinak miluji Cechy a Moravu, ráda bych i na Slovensko. Už jsem nebyla nikde 3 roky. Letos plánuji dovcu doma, ale jako fakt doma, užít si svůj dům a opalovat se na zahradě, jsem i doma spokojená, vlastně mi tu je nejlíp a cítím se tu v bezpečí, nezasáhne to rozpočet, hlavní je, že nebudu muset do práce 😂

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem, v podstatě, taky lenoch. Na Krétě bylo krásně, ale to vedro bylo úmorné. Chápu proč lidé v těchto zemích žijí hlavně v noci. To se alespoň trochu ochladí.
      Dovolená doma, pokud máš domek se zahradou, to se dá. Ale z paneláku to chce vypadnout.

      Vymazat
  7. Jsem jako ty, ráda to střídám. Občas to moře, občas putování po nějaké zemi, protože jsem lenoch a baví mě ty přesuny, kdy pozoruji kus země z okýnka a každou noc spím jinde, stihnu tak poznat víc míst a ochutnat jídla různých kuchařů. Jinak miluji Cechy a Moravu, ráda bych i na Slovensko. Už jsem nebyla nikde 3 roky. Letos plánuji dovcu doma, ale jako fakt doma, užít si svůj dům a opalovat se na zahradě, jsem i doma spokojená, vlastně mi tu je nejlíp a cítím se tu v bezpečí, nezasáhne to rozpočet, hlavní je, že nebudu muset do práce 😂

    OdpovědětVymazat
  8. Míšo, u moře si nejvíce odpočinu, vydržím ležet, číst, luštit křížovky, plavat, nasávat teplo do všech kostí a pak čerpám celou zimu. Nemám ráda all inclusive, přijde mi to zbytečné a člověk je příliš vázaný. Raději jezdíme bez jídla, snídani koupit u místního pekaře, oběd zmrzka nebo ovoce a večeře místní taverny vše jistí. Pak miluji hory, rybníky - takže turistika a kola, to je dovolená zážitková. A když je horké léto, tak je nejlépe na zahradě u bazénu :o))).
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alčo, jednou v životě jsem all inclusive prostě chtěla zažít. A bylo to super. Já špatně snáším vedra, bolí mě z nich hlava. Takže dovolená u moře nejlépe na podzim. Mě hrozně lákají severské země nebo opravdu exotika- Thajsko, Japonsko, Nový Zéland....

      Vymazat
  9. Miši, já dřív jezdila s rodiči po Česku, pak s rodiči k moři, pak s přáteli na fesťáky, kempy a různé akce, no a teď s mužem opět jezdíme už pět let k moři. Vlastně jsem zjistila, že se podřizuji vždy většině nebo ostatním. Má ideální dovolená má několik podob. Chtěla bych s nějakou kamarádkou na cvičební dovolenou, třeba tanec, jógu nebo tak něco, ale bohužel takovou sparing kamarádku nemám. Chtěla bych s mužem pod stan do divočiny, do Rumunska, někam na hory, bohužel můj muž miluje válení se na pláži. No a chtěla bych taky s partou přátel nějakou poznávací a toulací dovolenou, třeba stopem nebo pěšky po českých hradech a zámcích, ale lidé kolem mě na to neslyší...a tak se asi zase nechám táhnout davem, mužem a již vymyšleným plánem...ach jo!:D Ještě mám taky sen - jet do Indie, do Peru do pralesa nebo na Bali nebo někam, kde můžu dojít k určitému duchovnímu poznání, ale na to, abych jela někam sama jsem zatím srábek:) Takže mé všechny dovolenkové sny jsou zatím ve hvězdách:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško, není všem dnům konec....všechno se můze stát a splnit. Mít hodně snů je lepší než nemít žádný. Já jsem vlastně do článku nenapsala můj největší cestovatelský sen...cesta kolem světa zaoceánskou lodí :-) takovým tím obrem ala Titanic, s dobrým koncem, samozřejmně.
      A věřím, že se mi to splní!

      Vymazat
  10. Manžel a děti mají na dovolené také all inclusive, protože se o ně starám :-D . Vaření ale nijak neprožívám, dělám jen takové rychlovky z jednoho hrnce. Taky si chci dovolenou užít a ne stát celý den u plotny, nebo spíš vařiče :-D . Základní věci na vaření jsme sehnali z https://www.naturehikecz.cz/ . Moc toho nepotřebujeme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já základní věci nakupuji raději osobně než on - line.

      Vymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.