Po delší době vkládám recept na jeden z klasických českých pokrmů. Je to nejoblíbenější jídlo manžela. Já zase miluji slepičí polévku. I na ni tady bude mini recept :-)
INGREDIENCE:
- slepice - nejlépe domácí, pokud nemáte možnost, doporučuji Raciolu
- cibule
- sladká mletá paprika
- mouka
- zakysaná smetana + trocha mléka
Všechno pěkně pohromadě |
Slepici jsem dala vařit den předem, jen s pár kuličkami nového koření, černého pepře, bobkovým listem a solí. Je to lepší, protože ji máte druhý den uvařenou a hlavně je vývar studený. Ze slepice je vývar silný a žlutý, prostě krása.
Maso oberu a nakrájím na kousky. Jen z prsou a větší kousky ze stehen nechám vcelku, ale není to nutné. Klidně nakrájej všechno.
Ober maso a nakrájej na kousky. |
Sádlo a cibule....voňavá kombinace |
Teď přilej vývar.
Asi nebudu mít nikdy nádherné fotky :-( |
Neboj se barvy, až se přidá smetana, bude mít tu pravou paprikáčovou barvičku. |
Pak přidej mouku. Kolik? To se nedá říct, protože nevím, kolik máš omáčky. Prostě přiměřeně. Co je moc důležité - pořádně ji ve smetaně rozmíchej, opravdu pořádně. Jinak se ti udělají žmolky, které budou v omáčce.
Připravenou záklechtku ( tak tomu tady říkáme) vlej do bublající omáčky. Lej a míchej.
Tak by měla omáčka vypadat. |
A jako bonus tady mám recept na výbornou slepičí polévku, malinko vylepšenou.
O co?
Takže, v hrnci si rozpusť máslo.
Máslíčko krásné žluté voňavé..... |
Vývar a zelenina |
A teď dej všechno na rozpuštěné máslo a chvilku restuj. To je tajemství a kouzlo naprosto dokonalé polévky. Tohle mě naučila moje babička. Dělávala dokonalou zeleninovou polévku polévku. Bez vývaru. A já netušila jak docílit té báječné chuti a barvy. Až mi to prozradila. Jsem ji vděčná za tolik věcí......Mimochodem, chtěli byste recept na dokonalou zeleninovou polévku?
Line se nádherná vůně.... |
To zelené je libeček |
A zázrak jménem slepičí polévka je dokonán.
Petrželka mi tam přistála až po vyfocení..... |
Dobrou chuť.
Budu ráda, když mi napíšete jak děláte slepici na paprice vy. Člověk se pořád učí a inspiruje.
Ráda si dávám vývary a nebo kuře na paprice, slepice mi nechutná :)
OdpovědětVymazatMonča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /
Děláš mi chutě, ale taky bych radši slípku vyměnila za kuře :))
OdpovědětVymazatJá orestuju cibulku, přidám papriku, taky malinko orestuju, přidám mouku, zase orestuju, zaleju vývarem a míchám. Nechám provařit, vrazím do toho tyčák a rozmixuju do hladka. Pak opatrně přidávám zakysanou smetanu a míchám (většinou metličkou, ale samozřejmě lze i vařečkou). Přidám obrané maso, nechám prohřát. A nejraději to máme s knedlíkem. Jen většinou dělám kuře, protože mám raději čerstve maso a slepici u nás v okolí mají jen v mrazáku, takže používám kuřecí čtvrtky, které mají ve spec. prodejně kousek od nás.
OdpovědětVymazatVývar ze slepice je naprosto jiný než z kuřete, mnohem chutnější. Z kuřete je taky fajn, ale ke slepičce se nedá rovnat :-)
Vymazat