Říká se, že v jednoduchosti je síla. Já se několikrát přesvědčila o tom, že je to pravda.
Vařím ráda, ale nechci u plotny trávit půl dne. O to víc ne, když je za okny 30 st.ve stínu. Proto se chci podělit o naprosto super jednoduchý recept, který zvládne naprosto každý. A za který vás budou vynášet do nebes.
INGREDIENCE:
- maso - vepřové, nejlépe kýta nebo krkovice. Kuřecí, nejlépe stehna
- zelenina - cibule, česnek, mrkev, celer, rajče, brambory. Ale v podstatě je jedno, jakou zeleninu tam přidáte. Já minule vynechala celer a přidala růžičky květáku. Jen brambory tam patří vždycky.
- bylinky - petrželka nebo majoránka nebo tymián nebo....co kdo má rád
- koření - bobkový list, pepř, nové koření
POSTUP:
- Maso krájím na větší kusy, na porce. Ale ne plátky, prostě hroudy masa :-)
- Ostatní zeleninu na větší kousky
- a skládám - na dno cibule, petrželku jsem dala hned jako druhou, ale jen proto, že jsem chtěla, aby brambory dostaly její chuť. Jinak bych bylinky dala až na vrstvu se zeleninou. Dále brambory. Osolit.
|
Cibule, petrželka, brambory |
|
Barvičky jen hrají :-) |
- maso, rajčata a opět sůl. Česnek je utřený a natřený na mase. Osolit.
|
Už teď to vypadá hezky. |
- přidám cca 2 dcl vody a šup do trouby. Doba pečení záleží na druhu masa, na troubě atd. Vůně linouce se bytem může připomínat svíčkovou. Proč taky ne? Kořenová zelenina se o tuhle podobnost postará. Jednou až dvakrát podliji vodou.
A pak vytáhnete z trouby tohle....
|
Chudáci vegetariáni, neví oč přichází....
|
Když se brambory a zelenina rozňahňá v talířku a spojí se šťávou.....je to neskutečná dobrota.
|
Dobrou chuť |
Věřte, že u plotny strávíte jen dobu potřebnou k očištění a nakrájení zeleniny. K naskládání do hrnce a pak se můžete věnovat bohulibějším činnostem.
Mnam, tak neco takoveho jsem zatim nezkousela :)
OdpovědětVymazatMonča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /
Tak zkus :-)
VymazatSuper inspirace! Nesnáším trávit čas vařením nesmyslně dlouho. A tohle určitě zkusím....
OdpovědětVymazatHezké dny přeji, Klárka.
Dej vědět jak se ti to povedlo.
Vymazatgreat post :) Have a nice weekend :)
OdpovědětVymazathttp://itsmetijana.blogspot.rs/
Thank you
VymazatS hovězím jsem to nezkoušela, ale občas peču kuřecí stehna s brambory, paprikou a rajčaty. Největší "rvačka" je u nás pokaždé o brambory nasáklé šťávou z masa a zeleniny.
OdpovědětVymazatZ jednoho pekáče jsou vždy úžasné dobroty, také takto ráda vařím :o)), hlavně v létě !
OdpovědětVymazatMěj Míšo krásné dny.
Ála
Vypadá to hodně luxusně, tohle rozhodně vyzkouším, protože jsem milovník jednoduchosti :D.
OdpovědětVymazatMňam, dala bych si hned, přestože jsem před chvílí večeřela :)))
OdpovědětVymazat