pondělí 3. října 2016

ROBERT GALBRAITH: Ve službách zla

Jak já se na tuhle knihu těšila....Ano, přiznávám. Propadla jsem Robertovi Galbraithovi stejně jako moje dcera Joanne Rowlingové.
Čím to asi bude?
Opět konstatuji, že ta ženská prostě psát umí. A to tak moc, že bych ji snad odpustila i její blábol o klecových lůžkách ( zasvěcení ví, ostatním je to jedno).


Je to třetí kniha kde detektiv Cormoran Strike hledá pachatele závažných činů, za pomocí sličné asistentky Robin. Kdo četl předchozí knihy ( Volání kukačky a Hedvábník) ví to, co teď budu psát pro ty, kdo je nečetl.
Cormoran je válečný veterán, který válce obětoval nohu. Nyní pracuje jako soukromé očko. Je slavný, protože vyřešil dvě vraždy slavných lidí ( předchozí dvě knihy). 




Robin je jeho asistentka, která má intuici a čich na detektivní práci. 
Je zasnoubená a chystá veselku. 
Vztah Cormorana a Robin je pracovní......No....

Robin někdo pošle do práce balíček. Nic zvláštního, kdy by v ní nebyla....noha. Ano, ženská noha uříznutá pod kolenem. Právě tam, kde ji má amputovanou i Cormoran.
Po městě se začínají objevovat mrtvoly zmrzačených žen. A všechno ukazuje, že to má co do činění s Cormoranem.
Ale proč? Kdo má zájem zkompromitovat ho? Proč kvůli pomstě ( nebo čemu) musí umírat dívky? Navíc tak brutálním způsobem.... 



Já styl psaní Rowlingové miluji. Její popisy míst, které ji někdo vyčítá, mě nesmírně baví. Čtete knihu a před očima vám běží film. 
Baví mě, že kniha není pouze o hledaní vraha. Vlastně jsem si v průběhu čtení uvědomila, že ani nepátrám po tom kdo to je. Že si užívám příběh se vším všudy. 
Baví mě komunikace Cormorana s Robin, rozpolcenost a nejistota, která jim vládne v životě. Baví mě hádat kam se to posune.

Proč taková fotka? Až si knihu přečtete, pochopíte :-)

Tuhle knihu rozhodně doporučuji. Je to bichle o 512 stranách, ale já se ani jedinou nenudila.
Děkuji e-shopu DOBRÉ KNIHY za výtisk, který můžete pořídit TADY.

HODNOCENÍ:
První kniha, která má plný počet :-)



Anotace:
Třetí díl velmi úspěšné bestsellerové série o soukromém detektivovi Cormoranu Strikovi a jeho asistentce Robin Ellacottové. Skvěle propracovaný tajemný příběh s neočekávanými zvraty, ale také poutavý příběh muže a ženy na rozcestí jejich soukromých i pracovních životů.
Cormoran Strike čelí pomstě v nejtemnějším případu své kariéry. Třetí případ Cormorana Strika a jeho sympatické asistentky Robin přináší nejen ďábelsky rafinovanou zápletku s neočekávanými zvraty, ale také poutavý příběh o vztahu oblíbené dvojice vyšetřovatelů na křižovatce osobních i profesních životů. Představte si, že jednoho dne obdržíte balíček s useknutou ženskou nohou… I neohroženou Robin Ellacottovou, asistentku soukromého detektiva Cormorana Strika, tento záhadný balík vyděsí k smrti. Jejího šéfa hned tak nic nerozhodí, ale ani on tuhle výstrahu nebere na lehkou váhu. V minulosti narazil na čtyři osoby, které přichází v úvahu jako viníci – a Strike moc dobře ví, že žádná z nich se neštítí ani nejhoršího násilí. Policie se zaměří na jednoho z podezřelých, jenže Strikovi je čím dál jasnější, že právě ten pachatelem není. Spolu s Robin se pustí do pátrání na vlastní pěst a ponoří se do temných a zvrácených světů zbylých tří podezřelých. Záhy však dojde k dalším hrůzným činům a Strikovi s Robin začne rychle docházet čas... „Čiré potěšení... Proč jsou tyto romány tak skvělé: jsou to chytře napsané detektivky s napínavou zápletkou, v nichž je vše, co k tomuto žánru patří (kladný i záporný hrdina, vodítka, zvraty, vražda!), ale navíc i neuveřitelný emocionální a mravní náboj.“ - NPR „Strike s Robin jsou neodolatelní jako vždycky.“ - The New York Times „Klasika, kterou si naplno vychutnáte... Už teď se nemůžu dočkat dalšího Strikova dobrodružství.“ - Sunday Express „Detektivka, které rázem propadnete a budete chtít další.“ - The Financial Times ROBERT GALBRAITH je pseudonym J. K. Rowlingové, autorky řady knih o Harrym Potterovi a románu Prázdné místo. Ve službách zla je po Volání Kukačky (2014) a Hedvábníkovi (2015) třetím svazkem v sérii detektivních románů s charismatickým Cormoranem Strikem v hlavní roli. Romány Roberta Galbraitha s detektivem Cormoranem Strikem budou zfilmovány jako televizní seriál pro stanici BBC One ve společnosti Brontë Film and Television Ltd.




3 komentáře:

  1. Míšo, teprve jsem si objednala její/jeho :o) první dvě knihy a těším se až se začtu.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Už na mě třetí díl tak doufám, že se mi bude líbit :) krásná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  3. To zní velmi zajímavě! Je někde možnost knihu sehnat i jako audioknihu? Samozřejmě si audionahrávku ráda zaplatím! Ráda totiž poslouchám audioknihy po cestě autem. Nedávno jsem si sehnala nový stojan na mobil, na této super webové stránce. Tak teď furt vymýšlím, co budu poslouchat, když mám konečně pořádné vybavení.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.