Vymysleli jste nějaký recept? Já ano. Tento.
Teda aspoň doufám. Nikde jsem podobný recept neviděla ani nic podobného nejedla.
Vznikl naprosto jednoduše. Je tomu už pár let, řekla bych možná deset. Měli jsme kuřecí období a já už nevěděla jak ho udělat, aby se neopakovalo pořád to samé.
A tak jsem vzala pár, na první pohled, nesourodých surovin a vzniklo tohle.
SUROVINY:
- kuřecí stehna nebo jakákoliv jiná část mimo hřbetu
- mrkev
- citrón
- sůl
Tak jednoduché to je, jako většina mých receptů.
- cibule a brambory - příloha
POSTUP:
Jak vidíte nakonec jsem přidala i křídla. Jednoduše dej na rozpálený tuk ( sádlo, máslo, olej) a z obou stran opeč. Pak osol.
Přidej očištěnou, na špalíky nakrájenou mrkev. Nesmí ji být moc, jinak by jídlo bylo hodně sladké a to nechceme. Přikryj pokličkou a sniž teplotu. Dus do změknutí masa, cca 1/2 hodiny.
Teď je čas na hlavního hrdinu - citrónovou šťávu. Na tohle množství stačí z jednoho citronu. Je možné přidat asi decku vody, aby vznikl sosík. Deset minutek podus a máš hotovo.
Jako přílohu doporučuji brambory, v mém případě dušené. Pozorné oko si jistě všimlo, že nikde není cibule. Ano, měla přijít do brambor, ale já na ni zapomněla.
A tak to vypadá na talíři. Chuť sladké mrkve a kyselého citrónu je úžasná. Asi to nebude pro každého, ale já tohle jídlo miluji a jsem pyšná, že jsem si ho sama vymyslela. Je to velmi rychle uvařeno, takže můj tip na večeři.
Pokud tento recept někdo vyzkouší, ráda bych, aby mi napsal jak mu chutnalo.
Tak to by mi Míšo chutnalo, sice jsem kuřecí maso z našeho jídelníčku trochu vystrnadila (cítím z něj neustále divnou pachuť), ale určitě by to bylo dobré i s masem krůtím. Jejda, já mám hlad !!:o))
OdpovědětVymazatÁla
S tou divnou pachutí jsme na tom stejně, taky ji cítím. Kupuji kuřata jen v Raciole nebi Lidlu. Ale taky jsem ho zařadila na okraj jídelníčku.
VymazatTak to určitě zkusím. Jednoduchý a rychlý.
OdpovědětVymazatDej vědět jak chutnalo :-)
VymazatZaujímavý recept, vyzerá to veľmi chutne:)
OdpovědětVymazatSaja Frey Blog
Vypadá to skvěle a začíná mě honit mlsná. Určitě někdy zkusím :)
OdpovědětVymazatVypadá to velmi chutně. A navíc i jednoduše, takové recepty mám nejraději. :-)
OdpovědětVymazatwelcometomyworld
Teda, úžasný recept, určitě vyzkouším - děkuji za nápad. Myslím si, že to je velmi jednoduchý a skvělý nápad na lehčí nedělní oběd.
OdpovědětVymazatUrčitě piš dál, jsi úžasná.
S pozdravem Kosmodia ze stránky
recenzenejenkosmetika.blog.cz
Dnes jsem si udělala k obědu. Opravdu jsem si pochutnala.
OdpovědětVymazatChybělo mi nějaké koření, tak jsem použila tymián a kousek citronové kůry. Po opečení kuřete jsem vše i s bramborami dala do trouby a pekla.
Alčo, to si mi udělala radost. Moc děkuji za zpětnou vazbu.
VymazatTo nevypadá vůbec marně! Ač si teda dám kuře asi dvakrát do roka (a to ještě echt obraná a vypreparovaná prsa od všech "přebytků" jak z pitevny), kombinace mrkve a citronu mi zní lákavě. Zkusím doma navrhnout chlapovi, jestli by se mu takový recepis zamlouval :-)
OdpovědětVymazatBebe
Já už jsem tedy kuře na citronu viděla :) je to docela dobré ;) A tvoje vypadá moc hezky :)
OdpovědětVymazatNo tak to musí být lahodné. Tyhle jednoduché recepty mám ráda, takže určitě vyzkouším.
OdpovědětVymazat