sobota 17. června 2017

10 NEJ: Květen 2017

Máme tady další shrnutí měsíce. Květen byl v módu MATURITY mé dcery. Takže dost nervózní, plný očekávání a nakonec radostný.

Pojďte se projít.....

1. KNIHA

 Lovec králíků


Thriller, který mě prvních 150 stran nebavil, aby pak překvapil :-) Jak to myslím? Mrkněte SEM a uvidíte.

2. FILM

Logan: Wolverine



Pátý díl ze serie X - man. Vlastně mě ani tak nezaujal, dávám ho sem proto, že manžela ano. A myslím, že těm kdo marvelovky milují, poslední díl nesmí uniknout.
Na mě trochu moc akční, mnoho usekaných hlav. 
Příběh samotný je zajímavý.

ANOTACE:
Wolverine (Hugh Jackman) se vrací. Jenže je na tom nyní trochu hůř. Jeho schopnost uzdravování pomalu vyprchává a elánem také zrovna nehýří. Navíc je na vše skoro sám. Z X-Menů přežívá ještě Charles Xavier známý také jako Profesor X (Patrick Stewart), který je ale vážně nemocný, ztrácí paměť a trpí nebezpečnými záchvaty ohrožujícími jeho okolí. Společně se ukrývají v opuštěné továrně na americko-mexické hranici. Jejich utajení ale skončí, když se objeví Laura (Dafne Keen), dívka, která má překvapivě stejné schopnosti jako Wolverine a v patách má navíc nelítostné pronásledovatele, kteří se jí snaží zmocnit. Ve chvíli, kdy Wolverine a Profesor X přijmou Lauru „do rodiny", stávají se z nich štvanci, kterým jde po krku velmi brutální a vytrvalý nepřítel. Hrdinové na útěku mají k dispozici jen zbytky sil starých X-menů a Lauřiny schopnosti, které však ona sama těžko zvládá. A tak přichází čas, aby Wolverine v sobě našel zbývající vůli a sílu nejen k boji, ale i k tomu, aby Lauře předal své zkušenosti.

3. KOSMETIKA

Diamantový pleťový krém


Tento krém používám už cca 3 měsíce. Je výborný. S mojí pletí se má rád - vyživuje, hydratuje a rozzařuje ji. Více si můžete přečíst TADY.

4. ZÁŽITEK

Bety maturita


Je to tak, mám dceru, která letos odmaturovala. Jsem na ni pyšná. 


V této nádherné bazilice se odehrálo slavnostní vyřazení. Je to krásné místo a jsem ráda, že se tento slavnostní akt mohl konat právě tady.


Tohle je gymnázium, kam 4 roky chodila. Nádherná starobylá budova a v ní prostory, které jsou skvostem


Dort k oslavě patří :-)

5. FOTKA 

Bazilika Velehrad


A ještě jednou pár záběrů z maturitního vyřazování. Jsou to fotky z baziliky na Velehradě.



Zároveň vám dám tip kam na výlet....V červenci je pouť Sv. Cyrila a Metoděje na Velehradě. Ano, je to ta převeliká sláva, kdy jsou přenosy v televizi.


Tak pokud chcete tuhle krásu spatřit na vlastní oči...přijeďte :-)


6. JÍDLO 

Makronky


Jsem asi poslední člověk v blogerském světě, který ochutnal tuhle cukrovinku. Několikrát jsem ji měla na dosah, ale vždycky mi ruka cukla zpátky, když jsem viděla cenu. Až na svátek maminek mi byla darována krásná krabička a v ní makronky. Hezké na pohled, ale na ochutnání nic moc. Vůbec nechápu boom kolem bílkové pusinky s trochou náplně.

Co na makronky říkáte vy?

7. VÝHRA

Kniha Poslední


Tuto knihu mám na seznamu už delší dobu, když jsem na ni viděla soutěž na jednom blogu ( ach ta skleróza, zapomněla jsem na kterém), zkusila jsem štěstí. A ono to vyšlo :-)
Moc se na ni těším. Možná se mnou poletí na dovolenou....i když adeptů je více :-)

ANOTACE:
Chtěla zažít dobrodružství. Nikdy by ji nenapadlo, jak daleko všechno zajde…Začalo to jako televizní reality show, nazvaná příznačně Ve tmě. Dvanáct účastníků vysadili v hlubokých lesích a vystavili podmínkám, které měly prověřit jejich sílu, odolnost, vytrvalost. Izolovaní od vnějšího světa netuší, že v něm došlo k něčemu strašlivému. Jakékoli projevy zkázy chápou coby součást hry, zinscenovanou zkoušku. Všude je přece sledují kamery, odposlouchávají mikrofony. Alespoň tak tomu všichni věří, včetně mladé ženy přezdívané Zoo, jedné z favoritek soutěže. Zoo chce obstát, tvrdošíjně jde za svým cílem. Ale realita se děsivě a nenávratně změnila. Tady už nejde o vítězství, ale o přežití… a nejen její.

8. BLOG / YOU TUBE

U Šmajdy


Blog o kosmetice především a vlastně úplně :-) 
Je to kanál mladé dámy, která je velmi příjemná, velmi svá a ví o čem mluví. Její minirecenze jdou k věci a nic dlouho neokecává :-)



9. COKOLIV

Když dcera složí zkoušku z dospělosti a syn ji udělá oslavu


Zavolal mi syn, že chce své sestřičce udělat oslavu k maturitě. Řekněte, není to krásné bratrské gesto :-) Nutno podotknout, že synovi myšlenku vnukla jeho přítelkyně ( za vším hledej ženu :-))

Nechci sem dávat fotky dětí bez jejich souhlasu, takže jen takové všeobecné momentky....vidíte, že byly i balonky a synově fence, Sheile, se moc líbily.


Sheila slaví s námi.


10. CITÁT


Pravda pravdoucí....

Tak jak se vám můj květen líbí? A co hezkého nebo naopak smutného jste prožili vy? 

5 komentářů:

  1. Míšo,úspěšná maturita dcery zajisté zastínila všechny ostatní prožitky. Gratuluji. Pamatuji si ty nervy dodnes :o)) u synů.
    Měj se.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji dceři i tobě k maturitě. Můj květne uplynul tak nějak poklidně. Fajn byl výlet údolím Doubraky, na který jsme vyrazili hned začátkem května.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký květen!:) P.S. Já makronky ještě neměla:D

    OdpovědětVymazat
  4. Parádní květen :). Gratuluju k maturitě dcery. A brcha je super :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý citát i pejsánek :) Gratuluju k dcerčině maturitě :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.