MARINÁDA:
- 1 dcl olivového oleje
- 1 dcl bílého vinného octa
- 3 prolisované stroužky česneku
- 1 lžičku cukru
- 1 lžičku drceného pepře
- 1/2 lžičky soli
- pořádnou hrst bylinek (petrželka, bazalka, cibulka) a kolečka pokrájené feferonky
JAKÉ SÝRY SE DAJÍ POUŽÍT?
- čedar
- balkánský
- eidam
- gouda
- vlastně všechny polotvrdé
Dále nakrájíme sýr. V původním receptu je čedar a balkánský sýr. Čedar jsem neměla tak jsem použila eidam. Nakrájela je na kostičky a šup do sklenice.
Doporučuji dát vrstvu sýrů pak trochu marinády, sýry, marinádu....Já to tak nedělala a měla jsem marinádu nahoře a jinak nikde :-)
Dala jsem do lednice kde 3 dny zrál. A pak ochutnávka a samé mňaaam, jeee, super.....:-)
Doporučuji před konzumací nechat stát při pokojové teplotě. Vlastně je to nutnost, protože olivový olej v lednici ztuhne.
INSPIROVÁNO ZDE :SINCEREHELENA
Také máme rádi nakládané cokoli :o) a zrovna se na sýry chystám.
OdpovědětVymazatMěj se Míšo.
Ála
Nakládaný sýr je u nás velmi oblíbený a velmi ráda je dělám i jako dárek. V pěkné skleničce nadělají parády a obdarovaného potěší :-)
OdpovědětVymazatSoutěž o produkty Couleur Caramel v hodnotě 1500 Kč
Nakládané sýry mám moc ráda. Nejčastěji si je kupuji na různých trzích :)
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Už jsem na tyhle nakládané sýry koukala na blogu u Heleny. Příležitostně se taky chystám vyzkoušet.
OdpovědětVymazatNakládané sýry zbožňuji, mňam. Určitě vyzkouším, díky za tip.
OdpovědětVymazatwelcometomyworld
Já asi nakládané sýry moc nemusím, i když jak který, ale manžel by byl nadšený. Ale i mě to docela podle fotek teď láká a začíná mě honit mlsná :))
OdpovědětVymazatMíšo,určitě vyzkouším,vypadá fakt lákavě :) prima den.
OdpovědětVymazat