středa 4. října 2017

Do vody

Velká reklama, velká očekávání, velké řeči....všechno kolem této knihy bylo velké. Jednoduše proto, že po úspěchu knihy Dívka ve vlaku, se očekávalo NĚCO.

A co jsme dostali?



Knihu jsem si pořídila ze zvědavosti. Spousta lidí na ni nadává a pár jich chválí. Chtěla jsem vědět kam se přikloním já. Na začátek podotýkám, že patřím ke klanu těch, kterým se první kniha Pauly ( Dívka ve vlaku, recenze TADY) líbila moc.

Příběh je o ženách.... o sebevražedkyních.... o potížistkách.... o matkách, které opustily své děti....
Příběh je o tajemstvích, které má každá vesnička, každá komunita. Tajemství, o nichž mnozí tuší, které se šeptají, ze kterých se stávají mýty.
O lidech, kterých se to tajemství týká. Kteří nechtějí, aby vyšlo na světlo boží, protože.....jsou to přece povídačky, mýty.


Kniha má velký potenciál, který nebyl naplněn. Ano, přidávám se na stranu těch, kteří jsou knihou zklamaní. Někde jsem četla, že kdyby této knize nepředcházela Dívka ve vlaku, měla by mnohem lepší reakce.
Já si to nemyslím. Já bych byla zklamaná i tak.

Vůbec mi nevadí spousta osob, které ve vyprávění mají každá své místo. Nepletly se mi, pamatovala jsem si co, kdo, s kým a za kolik :-) V tomto problém nevidím, i když mnozí knize vyčítají právě toto.

Ani v příběhu, v ději knihy není problém. Bavilo mě ji číst. Ono tajemství bylo zajímavé, chtěla jsem se dovědět jak to bylo.
Někdo tvrdí, že prvních 150 stran bylo k nepřečkání a pak se to rozjelo.
Zase nesouhlasím.
Naopak, snad do tříčtvrtin knihy jsem ji dávala velké šance.
Ale pak to šlo z kopce.


Naproto nevypointovaný konec. To na co jsem celou knihu čekala, to tajemství bylo tak strašně předvidatelné, nanicovaté, že ono WOW jsem nakonec udělala, ale zklamáním.
Jako by autorce někdo řekl: " Dělej, máš už pět minut po dead line!" A ona to nějak ukončila.

Netvrdím, že nestojí za to si ji přečíst, jednoduše proto, že Hawkins umí napínat a psát hezké a zajímavé příběhy. Jednoduše to nedotáhla do konce :-(

Kdyby jste si ji přesto chtěli přečíst, podívejte se kde ji mají za nejnižší cenu - KLIK.

HODNOCENÍ



ANOTACE
Vyhýbejte se tichým vodám, nikdy nevíte, co se skrývá pod hladinou… Na dně řeky se najde tělo svobodné matky – a zrovna na místě, kde bylo toho léta objevena mrtvola mladého děvčete. V historii malého městečka Beckford to sice nejsou první ženy, jejichž osud se na onom místě uzavřel, jsou to však právě ony dvě, jejichž smrt rozčeří nejen hladinu řeky, ale i poklidné životy místních obyvatel. A z temných vod začínají najednou na světlo dne vyplouvat dlouho zamlčovaná tajemství… Druhý román Pauly Hawkinsové, jejíž předloňský debut Dívka ve vlaku se stal fenoménem, když pobořil všechny možné rekordy v rychlosti prodeje (doposud se ho po celém světě prodalo přes 18 milionů výtisků), 79 týdnů se držel na prestižním žebříčků bestsellerů New York Times a na jeho motivy byl natočen film. 

8 komentářů:

  1. Osobně ,mně se nelíbila ani Dívka ve vlaku.Většinou knihy které se hodně propagují nestojí za nic.

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna jsem začala číst Dívku ve vlaku. Tak uvidím, jestli po přečtení budu mít chuť jít i do téhle.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
  3. Ajaj, tak to je slabé tedy. Já se ještě nedostala k Dívce ve vlaku a že ji mám doma dlouho. Uvidím, zda mě autorka osloví či nikoliv :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ještě jsem nečetla ani Dívku ve vlaku :o)).
    Ála

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkná recenze :) Na knihu se chystám, ale od autorky jsem zatím nic nečetla, proto jsem se rozhodla si ji nejdříve na zkoušku půjčit z knihovny.:) Trochu se totiž bojím zklamání :)

    OdpovědětVymazat
  6. Dala som sa zlákať veľkou reklamou na Dievča vo vlaku, no bola som sklamaná. Námet dobrý, ale... Takže po ďalšej tvorbe spisovateľkz nesiahnem.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to jsem zvědavá jak zaujme /nezaujme mě. :)

    Čtu, maluju a tvořím

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.