čtvrtek 12. října 2017

Objevy z lékárny

Do lékárny člověk zajde když potřebuje prášek na teplotu, bolest, průjem či jinou "zábavnou" nemoc. Koho by napadlo, že postupem času se tam dají koupit mnohé zajímavé produkty?



Já do kamenných lékáren nechodím ráda. Jednak jsou tam většinou kýchající a kašlající spoluobčani, kterých mám dost v práci a jednak tam nemám přehled co všechno bych si mohla koupit, protože od pultíku toho moc nevidíte.

Proto velmi ráda navštěvuji internetovou lékárnu lekarna.cz. Mají krásně přehledné stránky a můžete si brouzdat v bezpečí bytu a jak dlouho chcete.

Co jsem tedy objevila já?

WELEDA - rakytníková šťáva




K rakytníku se váže moje dávná historka. Coby mladá žabka jsem pracovala v domově důchodců. Jednoho dne mi jedna čiperná stařenka přinesla na sesternu košík plný oranžových plodů.

"Sestři, nesu vám rakytník,"říká mi s úsměvem.
Já na to nedůvěřivě: " K čemu to je?"
A ona: " To je na všechno. Je to moc zdravá bobulka. Když si z ní uděláte marmeládu nebo sirup, nemusíte se v zimě bát chřipky."
"Tak moc děkuji, jste hodná," nemohla jsem babičce odmítnout takovou vzácnost.
Ale protože jsem byla mladá, hloupá a k neznámému nedůvěřivá, až stařenka odešla, vyhodila jsem všechno do koše. Protože co kdyby to bylo jedovaté?


Teď už jsem mnohem moudřejší ( blížím se totiž stařenčina věku :-)) a tak jsem se jí v duchu tisíckrát omluvila. Teď už vím, že naši senioři jsou moudří a je třeba jim naslouchat.

Takže první věc, kterou vám chci představit je šťáva z této vzácné rostlinky.

Rakytník je bobulka oranžové barvy, která roste na keři. Je plná vitamínu C a dalších - A, B, D....taky obsahuje antioxidanty, třísloviny, silice...Více o něm si můžete přečíst kdekoliv na internetu.

Šťáva, kterou se přidává do vody, čaje, ale i třeba do jogurtu. Já si ho dávala do vody. Je výborný. Má jemně nakyslou, jemně navinulou chuť. Rozhodně to bude chutnat i dětem .
Doporučuji hlavně v tomto sychravém počasí jako prevenci nachlazení.


....a aby toho rakytníku nebylo málo....

NATURA SIBERICA - rakytníková sada péče o vlasy

Ano, zamilovala jsem se do rakytníku :-)
Sada obsahuje šampón, balzám a stylingový sprej.


Šampón - má naprosto identickou vůni jako šťáva o které jsem psala výše :-) Obsahuje olej z sibiřského lnu a marocký olej, stejně jako výtažek z růže či kopřivy. Vlasy po něm jsou lesklé a opravdu objemnější ( potvrzuje dcera, která je na šampóny pro objem vlasů ujetá). Neobsahuje parabeny.

Kondicionér - balzám vlasy hezky uhladí a doladí :-) Je taky bez parabenů a složením se velmi podobá šampónu.

Stylingový sprej - voní velmi jemně a stejně tak tuží. Neslepuje vlasy a zachovává přirozený vzhled ( rozuměj, nedělá z vlasů helmu). Má vlasy chránit i před termickým poškozením což nemůžu potvrdit, protože já vlasy termicky nezatěžuji :-)

Tato sada je velmi povedená. Esteticky je úžasná a dělá to co slibuje. Doporučuji rozhodně. A myslím, že jako dárek nikoho nezarmoutí.




KITL - syrob višňový s dužinou

Syrob od fi Kitl jsem už kdysi měla. Byl výborný, proto jsem neváhala a tento višňový otevřela okamžitě po vybalení.


Je hustý, voňavý a temně rudý. Je vyráběný za studena, čímž si zachovává velké množství vitamínů a minerálů. Obsahuje 89 % višňové šťáv - což je bomba.
Používá se k ochucení vody nebo do čaje. Já využívám obě varianty a opravdu doporučuji. Je to o x levelů výš než jakýkoliv sirup z obchodu.
Někomu se může zdát, že je hodně drahý, ale není tomu tak. Tím, že stačí malé množství ho vypotřebujete mnohem pomaleji než běžný sirup.


Takže přesvědčila jsem vás, že v lékárně se dá objevit i něco mnohem zajímavějšího než jen černé uhlí ? :-)

Všechny nadpisy jsou zároveň odkazy na jednotlivé produkty. Já děkuji internetové lékárně www.lekarna.cz za možnost tyto úžasné produkty vyzkoušet a zamilovat si je. Mimochodem, šťávu z rakytníku už mám koupenou zase :-)



10 komentářů:

  1. Ty šťávy znám, jen jsem je kupovala v krámku s keramikou u nás v OC Nový Smíchov, jsou skvělé, moc povedený článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Nic z toho neznám a rakytník jsem zatím neochutnala ani v jiné podobě (vlastně jsem měla nějaký čaj s rakytníkem, ale tam ho nejspíš bylo pomálu)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáni, rakytník je fakt nabitý vitamíny. Vyzkoušej.

      Vymazat
  3. Sirup z rakytníku si dělám doma sama, poctivě bobulky sbírám :o) a z naší široké rodiny se mne již ptají zda je opět budu zásobovat. Nedám na něj dopustit, ale ta cena od Weledy za 200 ml je závratná a hodně přehnaná. Grešík ho má myslím za 88,-Kč.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Grešík má z rakytníku jiné produkty. Já mít rakytník někde po ruce, taky ho využiju :-)

      Vymazat
  4. Jeee, tolik škody s tím rakytníkem, ale chápu, dříve bych možná udělala to samé. Jinak v lékárně se dá sehnat opravdu spousta skvělých výrobků.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  5. Ježišmarja! Ta hláška o vyhození do koše mě skoro fyzicky bolela! Takové škody! :-O Rakytník je vyloženě kouzelná věc, která by zahojila snad i odraný lak na autě :-D

    A višňový sirup bych si dala okamžitě! Mňam! :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.