sobota 10. února 2018

Henrietina týdenní výzva

Její blog Abych nezapomněla ( TADY) čtu ráda. Její krátké glosy jsou trefné a výstižné. Když nás vyzvala, abychom zkusily i my podobnou věc, váhala jsem. Ale pak jsem si řekla, že výzvy jsou od toho, aby se s nimi člověk popral.

Tak to máš tady, Henrieto :-)

PRACOVNÍ FŇUKÁNÍ, TAK UŽ I JÁ, KONEC DOBRÝ......


Pondělí 29. 1. 2018
V práci nevlídno, smutno. Když vaše konání závisí na schopnosti, rychlosti a profesionalitě jiných, je to zlé. Skoro bych řekla, že už tady nechci pracovat.
Po půl třetí sedám k manželovi do auta a on s úsměvem prohodí: " Jedeme domů, uvaříme si kafe a bude pohoda."
A hned je mi líp.

Úterý 30. 1. 2018
Když v práci onemocní z 8 sester 4 a dnes padne další, je to zlé. Je na mně, aby zajistila provoz a já ho zajistím. Ty tři zbyvší jedou den, noc, noc, volno, den, noc....Jak dlouho se to dá vydržet?
První dva dny opravdu nehýří optimismem.

Středa 31. 1. 2018
....a jedeme dál, dámy a pánové. Ráno padla další kolegyně. Noční odsloužila v horečkách, v očích slzy, nemůže ani mluvit....Zůstaly dvě a já, vrchní sestra. Díky bohu mi volá jedna z nemocných, že zítra už může. Takže ihned dostane denní dvanáctku. Odpoledne mi volá ta, která má přijít na noc. Má střevní potíže a zvrací, neví jestli bude moct přijít. A tak se chystám odsloužit ji já.
Nakonec volá, že je ji líp a na noční přijde.
UF.

Čtvrtek 1. 2. 2018
A když už je blbě i mně, která je držák, která od svých 17 let nemarodila, pochopím, že je to tady. Zachvátila nás chřipková epidemie. Večer mi to potvrdí i ve zprávách.
Jenže já se nedám. Nasadím svůj osvědčený lomcovák - černý čaj s citronem, medem a slivovicí. K tomu Coldrex (poprvé v životě), protože jsem si slíbila, že na zítra musím do práce připravit dort a vaječnou tlačenku.
A zvládla jsem to!

Pátek 2. 2. 2018
Sklízím úspěch. Domácí Krtkův dort se povedl. Je mi líto, že jsem nefotila přípravu, mohla jsem ho dát na blog.
A moje vaječná tlačenka....recept, který mám 30 let od své staré tety, vždycky zaboduje. Je nejlepší ze všech.
Jo a padl jediný sesterák :-) Jediný muž ( chlapec) mezi námi, děvčaty. Sklátily ho čtyřicítky. Opět měním služby....
Počítám minuty do víkendu.

Sobota 3. 2. 2018
Sobota je ve znamení ztráty chuti. Taky to tak máte, že při nachlazení ztratíte chuť? Já vždycky.
Snídaně....cosi s chlebem bez chuti¨
Oběd....vaří manžel, jistě dobře, ale já nic necítím
Večeře....ani nemluvím.
Třeba aspoň zhubnu :-)

Neděle 4. 2. 2018
Dnešek je jiný. Syn vaří polévku, kterou já nikdy nevařila - kulajdu. Manžel připravuje hlavní chod, který jsem si vybrala ( máme doma tradici, že v den narozenin se obědvá jídlo, které si oslavenec poručí). Já vybrala vepřové na kmínu s palačinkami jako příloha, je to manželův recept, který miluji. A dcera peče dezert - čokoládovooříškový koláč...voní a vypadá luxusně.
Chápete tu nespravedlivost? PROČ PRÁVĚ TEĎ NECÍTÍM NIC NEŽ SLANOU CHUŤ?!!!!
Já jen tak divně bloumám a poprvé v tento den nechávám vše na nich.
Dnes je mi 45 let :-)

Kulajda od syna
Vepřové od manžela 
Koláč od dcery




Tak to byl jeden týden v mém životě :-)


22 komentářů:

  1. Milá Michaelo, tak jsem se dočkala a čekání se vyplatilo! Přeji všechno nej k narozeninám a doufám, že následující dny budou alespoň po pracovní stránce klidnější!
    Přeji krásnou a odpočinkovou sobotu. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Týden, kdy bacílek chřipky měl zelenou. Ale přesto závěr týdne jsi měla hezký. Že jsi zcela nevychutnala připravené menu, je nepříjemné, ale hlavní je, že Tě mají Tvoji blízcí rádi. Opožděně k narozeninám přeji jen vše dobré.
    Doufám, že v práci je už lépe.
    Klidné dny přeji.
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Narozeniny byly krásné a ač jsem si menu nevychutnala, stačilo mi uznalé pomlaskávání ostatních :-)

      Vymazat
  3. Michaelo, tak to byl opravdu perný týden. Je fakt k zamyšlení, jak je málo sester a když pak některá onemocní, musí služby táhnout ostatní. A když se to pak semele jako u vás, nedokážu si ty nervy vůbec představit. Máš můj obrovský obdiv.
    Přeji krásný víkend a hodně zdraví na pracovišti.(Ale i doma) :O) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, nedovedete si představit ten stres, když víte, že provoz musíte zajistit a nevíte kým....a nikdo vám nijak nepomůže. Ještě že mám ty moje holky tak zlaté.

      Vymazat
  4. To tedy byl týden... Doufám, že už jsi zdravá.
    A dodatečně všechno nej k narozeninám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zdravá. Měla jsem totiž týden dovolenou, tak jsem se vykurýrovala.

      Vymazat
  5. Míšo, tedy to byl "výživný" týden. Výpadek nemocných sester, to je hodně tíživá situace a panuje snad ve všech nemocnicích, bohužel. Ztrátu chuti jsem si také při jednom onemocnění zažila a je to naprosto šílené. A tebe to potkalo zrovna o narozeninách, to je fakt pech. Dodatečně vše nejlepší a plno zdraví.
    Máš kolem sebe milující rodinu, tolik dobrot ti připravili :o).
    Přeji pohodové dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Míšo, tak je to nakonec venku. Poslední avizovaný týdeník spatřil světlo světa:-). Musím říct, že tvůj týden byl hodně o práci a nemoci, ale někdy se to tak sejde. Kouzlo je v tom, že nikdy vlastně dopředu nevíme, o čem budeme psát. Ztrátu chuti při chřipce znám moc dobře taky. Pro mne, která tak ráda jí je to opravdu za trest:-). A jakou mám radost, když se chuť zase navrátí...Přeji ti dodatečně vše nejlepší k narozeninám a moc ti děkuji za tvůj týden. Jak jsem slíbila, odkaz na tvůj týdeník doplním k ostatním.
    Henrieta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím, že je hodně o práci a nemocech, ale ten týden jsem tím fakt žila. Usínala jsem s myšlenkou jak to budu kombinovat, když padne další a budila se s tím - co mě dnes čeká. A ty sny....ni, už je to pryč. Dokonce se to distane o do mého článku 10 nej za měsíc leden...a to už je co říct.

      Vymazat
  7. Tak to byl vážně náročný týden.....Jěště, že u nás nikdo nemarodí a já si své dvě denní a dvě noční odsloužím bez přidaných směn....a ještě to nemám, tak náročné, přece jen na té naší trati toho zase tolik nejezdí :-) A dodatečně přeji vše nej nej :-) I já jsem Vodnářka, ale ještě si pět dní počkám :-) No a bude mi o čtyři více :D Krásné dny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to všechno nejlepší, kolegyně vodnářko :-)

      Vymazat
  8. Společná fotka je boží a dortík bych si dala hned :). Míšo přeju dodatečně vše nejkrásnější k Tvým narozeninám, ať máš kolem sebe stále samé báječné lidi.

    OdpovědětVymazat
  9. Gratuluji k narozeninám a lituji Tě za ten stres v práci a s tou chřipkou, které jsi nakonec neunikla any Ty! Doufám, že i na Tvém oddělení už jsou všechny sestřičky i sesterák v pořádku a vše šlape jak má! Rodinu máš báječnou, krásně Ti navařili a napekli, jen škoda, že sis to nemohla víc užít. Díky za týdeník, povedl se! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, moje holky i kluk už jsou v cajku. A narozeniny jsem si užila :-)

      Vymazat
  10. Dodatočne všetko najlepšie k narodeninám a veľa zdravia :)

    Ja pracujem v škole a tam je to s chrípkou totožne, učitelia len letia z hodiny na hodinu, čo zastupujú :) nech už je leto

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně zima nevadí, i ty nemoce k ní patří. Jen, prosím, postupně :-)

      Vymazat
  11. Míšo v první řadě i já ti dodatečně přeji vše nejlepší k narozeninám.
    Opravdu pestrý týden jsi měla.U nás v práci chřipka klepe na vrátka, tak uvidíme koho skolí.
    Tvá rodina je úžasná. Přeji ti krásný nový týden.Z ❤

    OdpovědětVymazat
  12. Tak tady opravdu řádily bacily. Přidávám se k opozdilým gratulantům a přeji všechno nejlepší a hlavně zdraví, co víc :) Měj se hezky, Míšo :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.