úterý 6. února 2018

SPOTŘEBOVÁNO: Leden 2018

Začátek roku....je to jako čistý list, na který začínáme psát. Máme nová předsevzetí ( teda já ne, protože se znám), máme nové plány ( my například rekonstrukci bytu) a máme....tady první spotřebovance tohoto roku :-)

Opět mám tři kategorie - domácnost, potraviny a kosmetika.

DOMÁCNOST


VONNÉ VOSKY

 
Netuším značku, protože na krabičce prostě není ( je to ta malá krabička vlevo nahoře). Jednalo se o 8 malinkých krychliček s vůní bambusu a grapefruitu. Dobré bylo, že jsem mohla korigovat vůni počtem krychliček. Jenže...jsem nejspíš rozmazlená intenzivní a silnou vůní vosků YC. Tohle bylo opravdu slaboučké, i když jsem dala 5 krychliček.
Cena: 50,- 

KOUZELNÁ VÍLA
Zmrzlé tvářičky - takto poetické názvy mají všechny tématické vosky :-) Je to vůně hutná, malinko sladší a přitom jiskřivá. Je krásná. Více o těchto voscích TADY.
Cena: 30.-
Pod peřinou - když manžel viděl název, smál se jako blázen. Prý: no, to bude vůně z podpeřiny :-) A byla, ale jiná než měl na mysli. Krásná, teplá a domácí vůně.
Cena: 30.-

Yanke candle - sugared apple je jedna z nejoblíbenějších vůní. Nedivím se. Je sladká, jemně kořeněná, ovocná a svěží. Jak vidíte mám obal pěkně jetý a bez nálepky, ale i tak pořád voní....
Cena: cca 55.-

Heart and Home - vřelost domova. Vosk, který spotřebovala dcera s tím, že byl prý kořeněný a hezký. Tak asi tak :-)
Cena: ?

 SIDOLUX


Všichni víme jaký boom se kolem Sidoluxu spustil. Ani já jsem neodolala a vyzkoušela různé varianty. Tato je s vůní zelených hroznů....mému nosu nelahodí ani dost málo. Ale tohle je hodně subjektivní. Někdo naopak tuto vůni uvádí jako TOP.
Cena: 49.-

 POTRAVINY 



DM - BIO KAŠE


Tuhle nemléčnou jáhlovou kaši jsem koupila na doporučení jedné maminky, která ji kupuje své dcerce :-) A zamilovala jsem si ji. Jednoduchá příprava, přidat si můžete cokoliv a dobrá cena.
Cena: cca 50.-

ORGANIQUE a ALKA 


ORGANIQUE
Chipsy z karotky, brokolice a červené řepy byly opravdu hnusné. Nekupovat!
Cena: 14.-

DUPETKY 
Tyto pečené kolečka se sezamem jsem už kdysi měla v Brandnooz boxu. Už tenkrát jsem je chválila a budu i dnes. Jsou tenoučké a fakt moc dobré. Samotné nebo třeba se sýrem.
Cena: 18.-

LIDL


Jogurty z britského týdne - s hořkým pomerančem a čokoládový a peppermintem. Oba byly moc dobré. V tom peprmintovém nebyl peprmint moc cítit :-)
Cena: 13.-

CAFÉ SANTO DOMINGO


Psala jsem o této kávě samostatný článek, TADY. V sáčku byl ukrytý filtrační vak s kávou do překapávače. Tato káva je opravdu výborná. Stojí za vyzkoušení.
Cena: 25.-

KOSMETIKA


CATRICE


HD liquid coverage - profláknutý a všemi milovaný make up. Nedivím se, je totiž opravdu tak skvělý jak se o něm říká. Je prioritně pro mastnější až normální pleť. Já mám suchou a přesto ho chválím. Je krásně krycí už při jedné vrstvě ( já ani víc nedávám) a udělá fakt krásnou pleť. Někdo ho přirovnává k double wearu od Esteé Lauder a to je panečku pan makeup.
Cena: 199,-

BODY TIP A THE BODY SHOP 


BODY TIP
Zvláčňující krém na těloi obličej SWEET ALMOND - nádherně voňavý krém, který jsem používala pouze na tělo. Hůře se roztíral, ale pak krásně zvláčnil a promazal pokožku. Docela rychle se vstřebal a nezanechával mastný film. Já ho dostala, takže netuším kde se dá koupit. Poradíte mi?)
Cena?

THE BODY SHOP
Tělové máslo s vůní kořeněného jablka ( spice apple) - lidi zlatí, tohle byla dokonalost ve všech směrech. Vůně - sladkost jablíčka s jemně kořeněnými Vánoci ( skořice, badyán, hřebíček). A ta konzistence....já ho nepoužívala na tělo, protože bylo jen v cestovním balení a bylo mi líto ho patlat na tělo, ale na ruce. Měla jsem ho v práci a pokaždé, když jsem se natřela chtěly kolegyně taky :-)
Cena: ? Vyhrála jsem to na blogu u Eriky :-)

PLEŤOVÉ MASKY 


EBAY
Maska na obličej s kiwi od značky ADE, plátýnková. Měla být čistící, ale já po použití nezaznamenala nic. Pravda, plátýnkové masky moc nemusím, jsou strašně studené :-( Tady bylo tolik tekutiny nebo spíše gelu, že mi stékal po krku, což nebylo příjemné.
Cena: cca 20,.

Další maska je od Tomatox, což je docela známá korejská značka. Tato má rozjasňovat až bělit obličej. Byla příjemná a snad i rozjasňovala, ale o bělení nemůže být řeč. Naštěstí, nijak jsem o to nestála.
Cena: v aukci 50,./ 3 ks :-)

ZIAJA
Marine algae - tato maska s výtažky z mořských řas  byla výborná. Úžasně mi pleť hydratovala a projasnila. Je vhodná pro věk 30 plus a je poznat, že je fakt vyživující.
Cena: cca 25.-

WELEDA


Olej s výtažky z granátového jablka - můj svatý grál, moje láska, můj objev minulého roku. Mám suchou pleť, proto mi oleje velmi vyhovují. Zkusila jsem jich dost, ale tento mi vyhovuje nejvíce. Došel mi před pár dny, nestihla jsem koupit nový, takže používám krém, ale už cítím, že mi pokožka dává najevo, že tudy cesta nevede. Takže budu muset rychle doplnit zásobu.
Cena: 399.-

MARION a INSIGHT



MARION
Barevný šampon na vlasy v odstínu 67 claret, což je tmavě bordo. Koupila jsem v drogerii kam běžně nechodím, proto si nepamatuji název :-( Vzala jsem na zkoušku. Pracovalo se s ním dobře, barva nestékala a hezky vlasy nabarvila. Má vydržet v průměru 6 umytí, zatím jsem myla vlasy od barvení dvakrát a pořád je barva vidět. Jen v místě šedin vyhrávají šedin:-(
Cena: 25.-

INSIGHT
Balzám na vlasy - měla jsem k němu i šampon, ale ten byl spotřebován mnohem dříve než balzám. Tradičně. Taky to tak máte, že vám vždycky zbude půl tuby kondicionéru, zatímco šampon už je fuč?
Byl fajn. Krásně voněl, vlasy nezatěžoval a hezky se po něm rozčesávaly. Je organický, bez silikonů, parabenů a jiných srágorek. Samostatný článek ZDE.
Cena: cca 149.-

BIODERMA


Sprchový olej Atoderm - používala moje dcera na svoji suchou, atopickou pokožku. Převážně teď v zimě. Je skvělý. Nedráždí, promazává i hydratuje.
Cena: cca 200.-

BALEA


Krém na ruce s aloe vera byl dobrý. Krásně voněl, rychle se vstřebal a dokonce jsem se nemusela hned po hodině znovu natřít.
Cena: cca 40.-

VZORKY


LACTOVIT - sprchový gel s ureou. Tohle mě překvapilo. Velmi příjemná konzistence i vůně a velmi vláčná pokožka po použití.
NEOSTRATA -tento, údajně, velmi, velmi drahý a luxusní vzorek krému byl úplně na prd. Nic mi nedělal, jedině mě naštval, když byl součástí Glanc boxu - ZDE.

Tak to bychom měli všechno. Opět mě zajímá váš názor, komentujte :-)



15 komentářů:

  1. Z veliké hromady spotřebovanců znám opravdu jen pár maličkostí.Takže moc děkuji za ukázky a popis.. Ráda se poohlédnu po jahelné kaši.A vosk pod peřinou mne zaujal také moc 😉Pana makeupa používám také a za mne jednička s hvězdičkou.Jen tu kávu jsem ještě nesehnala...
    Krásný večer přeji.Z ❤

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé spotřebováno, taky jsem psala podobný článek. Musím říct, že ty jogurty z Lidlu by mě asi svou příchutí moc nelákaly. Jinak hodně výrobků se značkou Body tip najdeš tady https://www.vivaco.cz/zbozi?ProductsSearch=body+tip&Page=1
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
  3. Já z dlouhého článku znám je Dupetky (z BB). Pomerančový jogurt z Lidlu jsem si chtěla koupit, ale nějak jsem se v britském týdnu do Lidlu nedostala. Zaujal mne krém na ruce a děkuji za varování před zeleninovými chipsy.

    OdpovědětVymazat
  4. Kde se prosím vás dá sehnat ten make-up? Jen na internetu nebo i v kamenných drogériích? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek s zajímavým obsahem, takové mám moc ráda. Tu kaši z DM musím vyzkoušet, kaše mám moc ráda. Ty jogurty s Lidlu vypadají taky dobře, až tam bude zase tento týden, mrknu po nich. Ten profláknutý make-up od Catrice je skvělý, používá ho i moje mamka, takže je fajn i pro zralejší pleť.


    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji za skvělé typy, tu kaši zkusím a asi ani nebude vadit, že už mi byly 4. měsíce hodně dávno.
    Jogurty z Lidlu z mezinárodních dnů mám nesmírně ráda, protože málokdy si člověk tyto kombinace dopřeje.

    OdpovědětVymazat
  7. Na makeup jsem taky koukala, ale bála jsem se do něj jít, protože mám dost suchou pleť. Ale je fakt, že je chválen snad úplně všude :) Já ještě ten vzoreček krému Neostrata ani nevyzkoušela, no jestli je na prd, tak ještě dál počká :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám suchou pleť, musím dávat hodně výživný krém než makeup nanesu, ale pak je to super.

      Vymazat
  8. Sidolux som mala zatiaľ vždy iba biely a najbližšie sa chystám na ružový :) sugared apple vôňa je jedna z najkrajších od nich, škoda že ju zrušili a masielko od značky the body shop chcem už dávno vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.