čtvrtek 27. prosince 2018

SARAH PINBOROUGH: Tiché lži

Na tuhle knihu jsem se neskutečně těšila. Je od autorky bestselleru Ví o tobě, který byl vypointovaný tak dokonale, že jste na konci knihy seděli s otevřenou pusou. Vydalo ji nakladatelství METAFORA.

Může se další knihou posunout někam výš nebo alespoň neklesnout?

To jsem si říkala, když jsem začala číst Tiché lži.

?????



LISA - obyčejná žena z předměstí. Pracuje, sama vychovává dceru Avu a má kamarádku Marilyn. Je velmi ochranitelská co se Avy týká. Nikam se nechodí bavit, nemá ráda focení a nechce se bavit o minulosti. Je hodná, mírná a chce jediné - nevyčnívat.

AVA - Lisina dcera je typická puberťačka. Má kamarádky, které jsou ji přednější než matka. Je jí nepříjemné jak se o ni bojí a hlídá ji. Má tajemství...tajného ctitele na FB....má se s ním setkat.

MARILYN - kolegyně a kamarádka Lisy, která je rázná a rozhodná. Žije s manželem a bez dětí. Nad Lisou drží ochranitelskou ruku a Avu bere skoro jako vlastní. Občas nepřijde do práce, protože má migrénu. Občas ji všechno bolí.....


Lisa najde Králíčka Petra a porušila slib....
Ava se chce sejít se svým ctitelem....
Marylin nic neví.......


Všechno je naprosto jinak. Kniha vás vede a vy ani nedýcháte. Čtete a čtete, protože víte, že to není jen tak. Že přijde bomba.
A ona přijde.

A když bomba vybuchne, někde se nastraží další.....

Sarah Pinbourough dokázala, že jde neklesnout, naopak jde napětí stupňovat a stupňovat až zůstanete s otevřenou pusou....zase :-)

Zatímco v knize Ví o tobě byl děj takový normální a wau efekt se ocitl až na konci samotném, tady se to rozjíždí hned od začátku.

Naprosto výborný thriller, který doporučuj všem a děkuji METAFOŘE za to, že vydává tak skvělé knihy.

Koho by zajímal článek o knize Ví o tobě, TADY je odkaz.

HODNOCENÍ



ANOTACE

Na každý slib jednou dojde...
Autorka bestselleru Ví o tobě se vrací s neuvěřitelně propracovaným, napínavým psychologickým thrillerem o třech ženách, jejich tajemstvích a nebezpečí, kterému nemohou uniknout.

Lisa žije poklidný život. Jako svobodná matka kolem čtyřicítky se naplno věnuje výchově šestnáctileté dcery Avy. Co se týče mužů, je víc než opatrná, nikdy nemluví o své minulosti ani o nepřítomném otci Avy. Její nejlepší přítelkyně a kolegyně Marilyn by jí přála, aby se víc otevřela lidem a třeba i šla na rande – s novým, přitažlivým klientem, který o ni očividně jeví zájem. Jenže Marilyn má sama dost co řešit. Ava má zase po krk přehnané starostlivosti své matky. Chce žít jako všichni ostatní teenageři, bavit se s přáteli, chodit na plavání, učit se na zkoušky, mít přítele. Její matka by vyšilovala, kdyby věděla, že Ava už někoho potkala, někoho, kdo jí dává pocítit, že je inteligentní - a žádoucí.

Lisa se už velmi dlouho ohlíží přes rameno, ale v poslední době se cítí zvlášť nesvá. Tu a tam se objevují záhadné připomínky minulosti a naplňují ji neklidem. Její pečlivě vybudovaný život se začíná drolit a Lisa pochopí, že jedinou cestou, jak ochránit sebe a dceru, je postavit se strachu čelem. Přestože pouhá odvaha nebude stačit. Bude potřebovat pomoc Marylin, jediné osoby, které může důvěřovat. Jejich vzájemná důvěra je pro záchranu Avy nezbytná. Marylin slíbí, že udělá, cokoli bude třeba.

Jenomže kdysi dávno Lisa taky něco slíbila, a pak slib porušila. Její zrada nebyla nikdy zapomenuta – ani odpuštěna.
A teď má za své provinění zaplatit.

2 komentáře:

  1. To zní zajímavě, nečetla jsem ani tu předchozí, tak se budu snažit si tuhle autorku pamatovat, až vyrazím do knihovny.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.