úterý 7. ledna 2020

SHARI LAPENA: Někdo cizí v domě

Po několika knihách takzvaně "přemýšlecích" jsem nutně potřebovala vypláchnout hlavu pořádným thrillerem. Sáhla jsem po spisovatelce, kterou neznám. Její první mega hit Manžele od vedle mě minul. Tak jsem si řekla, že vyzkouší ten druhý- Někdo cizí v domě.


Mladí manželé Karen a Tom si žijí svůj dokonalý život.  Mají krásný dům, úspěšnou práci, milé sousedy. Proč by se mělo něco pokazit?

Jenže jednoho dne má Karen nehodu při které ztratí paměť....Nepamatuje si proč nechala dveře u domu nezamčené, proč si nevzala telefon, ani kam vlastně jela.

Když ji pustí z nemocnice, její domov už ji nepřipadá bezpečný.
Nehýbal někdo s jejím parfémem?
Nehrabal se někdo v jejím spodním prádlem?
Nesleduje ji někdo?


Ve stejný den, kdy měla Karen nehodu, našli kluci kdesi v nebezpečné části města, mrtvolu muže.

Každý něco tají......každý něco předstírá.....každý může být.....vinen.

Tato kniha je rozhodně dobrá. Všechno co od ní očekáváte, dostanete.
A to je pravé ten problém.
Já mám načteno tolik thrillerů, že to musí být fakt hoooodně dobrý, abych byla spokojená.
Musí tam být neočekávané. Což tady chybělo.

Pro začínající thilleromilce to bude fajn. Já čekala více :-)



HODNOCENÍ


ANOTACE

V téhle útulné čtvrti spokojených domovů zůstávají nebezpečné lži uzavřeny za dveřmi… Shari Lapena, autorka thrilleru roku 2017 Manželé odvedle, přichází s dalším rodinným dramatem plným tajemství a nečekaných zvratů, které nikdy nepřestanou překvapovat.
Karen a Tom Kruppovi jsou šťastní – vzali se teprve nedávno a vlastn
í nádherný dům poblíž New Yorku. Jednoho dne se Tom vrátí domů a zjistí, že Karen zmizela – její auto je pryč a zdá se, že odjela ve spěchu. Nevzala si dokonce ani kabelku, telefon, doklady. Krátce nato se Tom dozví, že Karen měla nehodu a leží v nemocnici s otřesem mozku a ztrátou paměti. Po čase se Karen, odhodlaná vyléčit se a zapomenout, vrací s Tomem domů. Ale zdá se, že se tam něco změnilo. Něco není v pořádku. Někdo tam byl. Někdo cizí.
Jenže v tomhle domě je každý cizí. Každý má něco, co by podle něj mělo zůstat skryto. Něco, kvůli čemu by raději vraždil, jen aby si to mohl nechat pro sebe...


6 komentářů:

  1. Knížku jsem dočetla asi před týdnem a líp bych to nenapsala. I když jsem věděla, že ji čtu poprvé, stále jsem měla pocit, že vím jak to bude dál. Jakože přečetla, dočetla, ale nenadchla. A taky ty žánry musím střídat, když jsem v nějaké nepohodě, hledám lehčí děj, jsem schopná přečíst i něco plytkého, Ale někdy zase potřebuju adrenalin a triler je dobrá volba. Občas čerpám i z Tvých typů, takže děkuji a chválím Tě za náplň blogu. Jsi super. ráda sem chodím. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, moc děkuji. Jsem ráda za hezký komentář.

      Vymazat
  2. Mě zatím tato autorka taky minula, Uvidím, jestliod ní něco objevím v knihovně. Kupovat se mi nechce...

    OdpovědětVymazat
  3. Autorka měmě teď láska ke čtení protože letos bude v Praze...

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.