sobota 31. července 2021

SEBASTIAN FITZEK: TERAPIE

Tento německý autor je mistr thrillerů. 

Četla jsem od něj knihu IZOLOVANÝ a to byl tedy fičák :-)

Teď se jde na Therapii....

Před 4 lety zmizela dvanáctiletá dcera známého psychiatra Viktora. Byl to velice záhadný příběh, ze kterého se Viktor nevzpamatoval. Všichni tenkrát tvrdili něco jiného než si on pamatoval. Ukončil svoji praxi a nyní se uchýlil do víkendového domu.

Jenže tam ho vyhledá Anna. Záhadná žena, která chce, aby ji léčil. On odmítá, vždyť svou praxi ukončil. Jak ho vůbec Anna objevila?

Anna je neoblomná a vymíní si, že si alespoň poslechne kousek jejího příběhu a pak sám rozhodne jestli ji chce poslouchat dál. 

A Viktor chce....potřebuje...musí slyšet její příběh celý.


Jak záhadná je lidská psychika. 

Jak křehká je duše.

Jak nevyzpytatelná zákoutí naše mysl ukrývá.

Všechno je jinak než se na začátku zdá. Kniha je výborně vystupňovaná. Je plná náznaků a příslibů. Jedná se o autorovu prvotinu takže pár slabších míst se tady najde, ale opravdu jen pár.

Rozhodně doporučuji všem milovníkům psychothrillerů.

HODNOCENÍ





ANOTACE

Josy, dvanáctiletá dcera renomovaného psychiatra Viktora Larenze, za nejasných okolností zmizí z ambulance vyšetřujícího lékaře, zatímco na ni otec čeká v čekárně. Lékař i sestra shodně tvrdí, že tam nikdy nevstoupila a že ten den nebyla ani objednaná. Od té doby nikdo netuší, kde se dívka zdržuje a co se s ní stalo.

Může dívka jen tak beze stopy zmizet ze světa?

O čtyři roky později se utrápený otec uchýlí do osamoceného víkendového domu na ostrově Parkum. Tam ho vyhledá záhadná mladá žena, která se představí jako spisovatelka, a stěžuje si, že ji sužují bludné představy. Neustále se jí zjevuje malé děvčátko, které zmizelo beze stopy, podobně jako psychiatrova dcera. Neznámá se odvolává na doporučení Viktorova kolegy a požádá ho, aby ji léčil. Viktor zpočátku váhá, protože pod vlivem traumatizující události už zcela zanechal své lékařské praxe, ale nakonec začne s terapií, která sa mění ve stále dramatičtější výslech…

6 komentářů:

  1. Ahoj, jj to jsem četa, prima knížka. Krásný večer.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    tohoto autora mám na seznamu do knihovny, ještě jsem od něj nic nečetla, ale hodně mě láká. Díky za recenzi.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Od Fitzeka jsem před léty četla knihu Sběratel očí Tehdy se mi to líbilo, mělo to zajímavou formu stylu, jakým byla kniha napsána a překvapivý závěr.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.