Každému, hlavně po Vánocích, zbývá hodně bílků. Nesnášela jsem to, protože co s nimi?!
Jasně, pusinky, kokosky nebo Pavlova. Ale to člověka pořád nebaví. A tak jsem hledala až našla.
Tento chlebíček miluje celá rodina.
Je to recept z Instagramu a zapomněla jsem kdo ho tam vkládal, za což se autorce omlouvám.
Postup jsem vám vyfotila, takže prosím:
Bílky a cukr = sníh |
Vlijeme rozpuštěné máslo |
Ořechy obalím v mouce, aby nespadly na dno těsta. |
A pak i zbývající ingredience |
Formu vysypávám kokosem |
Troubu na 180 stupňů a péct cca 45 minut.
Nechat vychladnou a pak polít čokoládovou polevou |
Dobrou chuť.
Děláte biskupský chlebíček jinak? Napište mi.
Dobrý nápad, já biskupský chlebíček nepeču vůbec. Ani nevím proč, mám ho hodně ráda.... ;-)
OdpovědětVymazatRozhodně ho vyzkoušej. Je to tak jednoduché a tak dobré.
VymazatJá biskupský chlebíček ani neznám, ale připomíná mi můj oblíbený banana bread :) Tvůj chlebíček bych si ale musela trošku poupravit, kandované ovoce nejím :)
OdpovědětVymazatAnother Dominika
Já jsem biskupský chlebíček nikdy nepekla, z bílků dělám většinou roládu. Ale změna je život, tak třeba po Velikonocích, až budou bílky z mazanců :).
OdpovědětVymazatStáňo, vyzkoušej, uvidíš, že u manžela bude mít kladný ohlas :-)
VymazatVypadá krásně <3
OdpovědětVymazatSomethingbykate