čtvrtek 7. prosince 2023

REBECCA RAISIN: KOUZELNÁ PAŘÍŽ - OBCHŮDEK S KNIHAMI

Tato kniha prostě nemohla uniknout dvěma typům žen - ty co milují knihy a ty co milují Paříž.
Tady je totiž v jedné knize obé.

Sarah je spokojená ve svém světě kde má malinkaté knihkupectví, své kamarádky a své sny. Třeba tu o Paříži. Žije v menším městečku v Americe a čeká na svého milého, který je novinář a lítá někde po světě.
Paříž ji přibližuje její internetová kamarádka Sophie, která taky vlastní knihkupectví. Přímo na břehu Seiny, v srdci Paříže.
Jednoho dne ji Sophie zavolá. Má zlomené srdce a potřebuje vypadnout z města, kde může toho darebáka potkat. A navrhne Sarah, aby se vyměnily. 
Sarah povede Sophiino knihkupectví ve vysněné Paříži a ona zase to Saražino.


Sarah se vydá vstříc svému snu. 
Jak to bude ve skutečnosti? To se dozvíte, když si tuhle milou knihu přečtete.
Je to opravdu pohlazení po duši. Při čtení jsem se Sarah bloudila uličkami Montemartru, obdivovala krásy Louvru a toužila navštívit ono nejstarší knihkupectví, které se přece nemůže nic stát.....

Tohle doporučuji jako dárek pod vánoční stromek pro každou knihomolku. 



Děkuji za krásnou spolupráci s nakladatelstvím GRADA.

HODNOCENÍ


ANOTACE

Plachá majitelka knihkupectví Sarah Smithová dostala jedinečnou příležitost. Její kamarádka z Paříže jí nabídla, aby si spolu na půl roku vyměnily obchody! Není divu, že s tím Sarah okamžitě souhlasila – vždyť kdo by odmítl výlet do města lásky? Sarah kvůli tomu sice musí opustit rodné hnízdo, ale je přesvědčená, že ji čeká životní dobrodružství. Představuje si, že dny bude trávit toulkami městem, ukusováním croissantů, popíjením café au lait a pozorováním lidí na Champs-Élysées. Ale opravdu bude v Paříži šťastná? Nebo zjistí, že skutečnost není ani zdaleka tak růžová, jak čekala?
 





1 komentář:

  1. Díky za tip na příjemné čtení, určitě se opět poptám v knihovně. Zdravím 😀

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.