neděle 23. srpna 2015

Gillian Flynn: Zmizelá

Mám ráda thrillery a psychologické nejvíc. Proto jsem neváhala přijmout nabídku od eshopu www.megaknihy.cz a vybrala si knihu Zmizelá.



Manželství je taaaak neprůhledné. Ten, kdo jím prošel, ví o čem mluvím. Ale manželství Nicka a Amy je ideální, ne? 
Tak kam zmizela manželka Amy v den pátého výročí svatby? 
Co tají manžel Nick a proč se chová tak divně?

Všechno ukazuje na to, že Nick je vrah. Ale není to moc jednoduché? 

Kniha je psaná ze dvou pohledů.

JEJÍ vyprávění je psané formou deníku. Z něho vyplývá, že Nicka miluje, je mu oddanou manželkou i kamarádkou. Rozumí jeho chlapským vrtochům i náladám. Je ztělesněním oddanosti. 
Každý rok v den jejich výročí svatby, uspořádá pro Nicka hru Hledání pokladu. Po celém městě schová lístečky, každý jeden z nich odkazuje na další nějakou hádankou....a na konci čeká poklad, dárek k výročí. 
V den pátého výročí tomu nebylo jinak.......lístečky všude, jen Amy nikde.

JEHO vyprávění je chaotické. Vším co udělá i neudělá nepřímo dokazuje, že je vrah. Ještěže má aspoň svojí sestru-dvojče, která mu věří a stojí při něm. Ale jak dlouho? Proč mu pořád zvoní telefon? Kam tajně chodí? A co ty kalhotky v jeho kabinetě, které očividně nejsou Amyiny?

JENŽE jsou tu ještě Amyiny rodiče, autoři kdysi velmi populární serie Úžasná Amy. Knih, které byly o holčičce Amy, která malým čtenářům ukazuje, jak být správnou kamarádkou, hodnou dcerou, jak být dokonalou ve všem......Ale v poslední době knihy nejdou na odbyt tak dobře jako dřív, dokonce hrozí bankrot. Co všechno jsou ochotní rodiče udělat, aby se kniha zase prodávala?

Anebo je to všechno úplně jinak?

Musím konstatovat, že se mi kniha líbila. I když ze začátku jsem se nemohla začíst, první polovina mně přišla fádní, předpokládatelná, ale to bylo asi tím, že jsem tak nějak tušila, co se vlastně stalo.
A druhá půlka všechno napravila. Jak jsem psala nahoře, mám ráda psychothrillery. Psychologické profily vyšinutých jedinců a jejich myšlenkové postupy jsou fascinující.

Tato kniha vlastně dopadne dobře, což je špatně :-)

Pokud máte zájem koupit si ji, tak tady ji máte o 20% levnější. Ještě jednou děkuji www.megaknihy.cz za recenzní výtisk.

A víte co? Je to jedna z mála knih, kdy se moc těším až se podívám na filmové zpracování, protože pokud ji natočil takový režisér jako David Fincher ( Sedm, Muži, kteří nenávidí ženy), bude to bomba.

OFICIÁLNÍ ANOTACE:
Zdálo se to jako ideální manželství. Zdání ale může vražedně klamat… Amy Dunnová zmizela v den pátého výročí svatby. Nick, její muž, byl po sérii nalezených důkazů obviněn z vraždy své ženy. Nick prohlašuje, že nic nespáchal, Amyini přátelé a zápisky v jejím deníku tvrdí opak. Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A pokud je Nick nevinný, kam se poděla Amy? Psychothriller, který se stal kultem i fenoménem… 







11 komentářů:

  1. Máme Míšo v oblibě stejný žánr :o)) a já ještě klasické detektivky také můžu....Jenže vychází tolik zajímavých knih !!
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viš, kolik knížek mám v plánu přečíst? Hrůzu :-)

      Vymazat
  2. Zmizelou si chci přečíst už pěkně dlouho, několikrát jsem na ni koukala v knihkupectví, ale nevzala jsem si ji :D Už ji mám na papírku knih, které si chci pořídit, nebo které dostanu :)

    Unboxing | Parfums.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Túto knihu som nejak nevidela, alebo som ju prehliadla no v každom prípade vyzerá veľmi zaujímavo. Vyzerá veľmi zaujímavo a určite to je veľmi príjemné čitanie :)

    www.co-je-dobre-to-musim-mat.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, příjemné....občas běhá mráz po zádech neboli zimomriavky, jak říkáte na Slovensku:-)

      Vymazat
  4. Povedená recenze. Knihu jsem četla, líbila se mi. Film jsem zatím neviděla. Zajímavých knih vychází hodně a hodně knih mám v plánu přečíst.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Film je taky dobrý...na knížku sice nemá, ale dobrý je.

      Vymazat
  5. Tak já to měla se Zmizelou úplně naopak - první polovina mi přišla jako zajímavá detektivka a ta druhá naopak přeplácaná a nereálná. U konce už jsem jen kroutila hlavou, protože mi fakt spousta věcí přišla hrozně absurdních :D Film byl o dost lepší, vysekaly se ty hlouposti a zbyl z toho docela fajn příběh.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.