neděle 11. října 2015

Cecelia Ahernová: S láskou, Rosie


Víte jak má fungovat nejlepší přítel? Takhle...

"Díky tobě jsem měla pocit, že můžu dělat úplně všechno, že dokážu řídit celý svět, takže jsem svůj životopis nechala v každém hotelu, kde bych bývala ráda pracovala, ale nikdy jsem si na to netroufla"

A takového přítele má Rosie v Alexovi a Alex v Rosie. Od základky se povzbuzují, dodávají vzájemně sebedůvěru, sdílejí tajemství.

Oba mají sen. Alex se chce stát lékařem a Rosie chce vlastnit hotel. 

Alexova rodina se přestěhuje do Bostonu, což je hooodně daleko od jeho rodného městěčka v Anglii. Dostane se na prestižní lékařskou fakultu a těší se na Rosie, která....

Rosie nějak doklepe střední bez Alexe. Jiné kamarády nemá, nikdy je nepotřebovala. Měla Alexe. Jedno pozitivum odluka od Alexe přinesla, Rosie se začala učit a učit a učit. A dostala se na prestižní školu do BOSTONU. 

Zase budou spolu, nejlepší kamarádi....on na lékařské a ona na managerské vysoké,,,spolu v jednom městě.

Stačí jen, aby Rosie absolvovala závěrečný večírek na škole, našla někoho s kým tam jít a pak...tramtaradá.....Boston, vysoká, Alex, studentský život, svoboda, volnost...

A ono bude všechno jinak.

" Je to zvláštní, protože v dětství věříš, že dosáhneš, po čem toužíš, a podíváš se všude, kam chceš. Žádné hranice neexistují. Očekáváš nesplnitelné věci, věříš v zázraky. Potom dospěješ, a tvoje naivita vezme za své. Na cestě za duhou narazíš na realitu života a uvědomíš si, že se nemůžeš stát tím, čím bys chtěl, a musí ti stačit o trochu míň."

Tato kniha je o tom, že život tropí hlouposti a my, lidé, si ho komplikujeme ještě navíc různými představami, domněnkami, nedorozuměními, nevyřklými slovy, tichem, který zažijeme a pak celý život hledáme.....

Je taky o síle, o ženské urputnosti, o mužské nezralosti, o lásce, o nevzdávání se.....
Rozhodně stojí za přečtení.

" KATIE: Mami, nesnáším kluky.
ROSIE: Blahopřeji, zlatíčko, Vítej do klubu. Průkazku dostaneš poštou. Na tenhle okamžik jsem nesmírně pyšná a jenom lituji, že si tě nemůžu vyfotografovat."

Oficiální anotace:
Nejlepší přátelé Rosie a Alex se musí vinou osudu rozloučit na neurčito, aniž by si dokázali navzájem přiznat pravdu o svých citech. Jejich přátelství pokračuje dlouhé roky pouze prostřednictvím e-mailů, dopisů a dlouhých telefonních hovorů, které si vyměňují přes oceán. Žijí své vlastní životy a hledají štěstí a „poklad na konci duhy“. Přijdou na to, že ho mají na dosah ruky už dávno a dostane jejich láska druhou šanci?

Kniha S láskou Rosie je zajímavě poskládaná z listů, e-mailů i chatů a určite vás udrží v napětí až do poslední stránky. 

Podle této knihy byl natočený film, který jsem viděla a moc se mi líbil. 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.