sobota 27. srpna 2016

EINTOPF aneb vše v jednom hrnci

Říká se, že v jednoduchosti je síla. Já se několikrát přesvědčila o tom, že je to pravda.
Vařím ráda, ale nechci u plotny trávit půl dne. O to víc ne, když je za okny 30 st.ve stínu. Proto se chci podělit o naprosto super jednoduchý recept, který zvládne naprosto každý. A za který vás budou vynášet do nebes.

INGREDIENCE:

  • maso - vepřové, nejlépe kýta nebo krkovice. Kuřecí, nejlépe stehna
  • zelenina - cibule, česnek, mrkev, celer, rajče, brambory. Ale v podstatě je jedno, jakou zeleninu tam přidáte. Já minule vynechala celer a přidala růžičky květáku. Jen brambory tam patří vždycky.
  • bylinky - petrželka nebo majoránka nebo tymián nebo....co kdo má rád






  • koření - bobkový list, pepř, nové koření


POSTUP:

  • Maso krájím na větší kusy, na porce. Ale ne plátky, prostě hroudy masa :-)
  • Ostatní zeleninu na větší kousky
  • a skládám - na dno cibule, petrželku jsem dala hned jako druhou, ale jen proto, že jsem chtěla, aby brambory dostaly její chuť. Jinak bych bylinky dala až na vrstvu se zeleninou. Dále brambory. Osolit.

Cibule, petrželka, brambory


  • ostatní zeleninu, koření

Barvičky jen hrají :-)


  • maso, rajčata a opět sůl. Česnek je utřený a natřený na mase. Osolit.

Už teď to vypadá hezky.


  • přidám cca 2 dcl vody a šup do trouby. Doba pečení záleží na druhu masa, na troubě atd. Vůně linouce se bytem může připomínat svíčkovou. Proč taky ne? Kořenová zelenina se o tuhle podobnost postará. Jednou až dvakrát podliji vodou.

A pak vytáhnete z trouby tohle....


Chudáci vegetariáni, neví oč přichází....


 Když se brambory a zelenina rozňahňá v talířku a spojí se šťávou.....je to neskutečná dobrota.

Dobrou chuť
Věřte, že u plotny strávíte jen dobu potřebnou k očištění a nakrájení zeleniny. K naskládání do hrnce a pak se můžete věnovat bohulibějším činnostem.


10 komentářů:

  1. Mnam, tak neco takoveho jsem zatim nezkousela :)

    Monča / KOSMETIKA PŘÍRODNĚ /

    OdpovědětVymazat
  2. Super inspirace! Nesnáším trávit čas vařením nesmyslně dlouho. A tohle určitě zkusím....
    Hezké dny přeji, Klárka.

    OdpovědětVymazat
  3. great post :) Have a nice weekend :)

    http://itsmetijana.blogspot.rs/

    OdpovědětVymazat
  4. S hovězím jsem to nezkoušela, ale občas peču kuřecí stehna s brambory, paprikou a rajčaty. Největší "rvačka" je u nás pokaždé o brambory nasáklé šťávou z masa a zeleniny.

    OdpovědětVymazat
  5. Z jednoho pekáče jsou vždy úžasné dobroty, také takto ráda vařím :o)), hlavně v létě !
    Měj Míšo krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá to hodně luxusně, tohle rozhodně vyzkouším, protože jsem milovník jednoduchosti :D.

    OdpovědětVymazat
  7. Mňam, dala bych si hned, přestože jsem před chvílí večeřela :)))

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.