Jednoho krásného dne jsem dostala chuť na těstoviny malinko jinak. Vzpomněla jsem si na recept, který jsem už hezky dlouho nevařila. A protože mi na balkóně rostla krásná bazalka, rozhodla jsem se, že touhle dobrotou překvapím rodinu a o recept se podělím i s vámi.
SUROVINY:
- cca 300 gr. mletého masa
- 1 vejce
- Parmazán
- Cibule
- Česnek
- Sůl, pepř,majoránka, trocha strouhanky
Na omáčku:
- Cibule
- Česnek
- Krájená rajská jablíčka - já měla konzervovaná
- Čajová lžička rajského protlaku
- Bazalka, bobkový list
- Sůl, pepř, cukr
- Olej
POSTUP:
Mleté maso promícháme s uvedenými ingrediencemi, naprostá klasika. Navíc je jen parmazán, kterého dejte dle chuti, minimálně 10 dkg.
A utvořte kuličky....
Obalte jemně ve strouhance a pak pomaličku koupejte v horkém oleji ( rozumněj - smaž je)
Šup s nimi na talířek kde budou čekat na další dějství. Na výpeku osmaž cibulku.
Pak přidej rajčátka, lžičku protlaku, česnek, sůl, pepř, bobkový list a všechno společně podus.
V tuto chvilku je možné přidat trochu cukru. Omáčka může být kyselá, což záleží na rajčátkách či konzervě, každá má jinou recepturu. Jednoduše dochuť omáčku tak jak tvojí rodině nejvíce vyhovuje.
A nyní přijdou na scénu kuličky, které jednoduše vlož do omáčky spolu s bazalkou.
Promíchej a servíruj.
Nejlépe s linguiny, což jsou dlouhé placaté špagety, ale vhodné jsou i široké nudle ffetuccine.
Dobrou chuť.
Budu ráda za každý komentář či radu.
Kuličky vypadají velmi chutně. Hned bych si dala. Líbí se mi, že recept je jednoduchý a zvládne ho i začátečník.
OdpovědětVymazatwelcometomyworld
Fajn recept A přidání parmazánu do kuliček z mletého masa je zajímavý nápad.
OdpovědětVymazatPodobne varim toto jidlo i ja. Ke kulickam pecu jeste italsky chleb foccacia podle receptu od Katky ze smoothcooking a nakonec dam na kulicky v omacce na platky nakrajenou mozzarelu, ktera se krasne rozpusti.
OdpovědětVymazatLeni, výborný nápad. Dnes vyzkoušeno, děkuji za tip.
VymazatTaké dělávám podobně, jen sýr jsem do mletého nedávala - takže vyzkouším Míšo.
OdpovědětVymazatÁla
Mňam, tak to bych si dala hned :)
OdpovědětVymazatTaky dělávám, ale bez sýra. Sýr přidávám do holandských řízků. :)
OdpovědětVymazatHolandské bez sýra by byly jako pizza bez rajčat :-)
Vymazat