úterý 24. dubna 2018

MOJE FILMOVÉ TIPY VI.

Už pořádně dlouho jsem nedávala filmové tipy. Možná rok. Proto to chci napravit. Osobně mám takové články ráda. Inspiruji se a při sobotním relaxování ráda dobrý film zkouknu...i s manželem.
Pořadí filmů není od nejlepších po nejhorší. Je to jenom číslo :-)

1. THOR: RAGNAROK



Já na marvelovky moc nejsem. Respektive nejsem jejich nadšený fanoušek. Ale vím o co jde a tak jsem se ráda podívala na nejnovější přírůstek. A nelitovala jsem. Hodně akcí, trocha fajn humoru a pěkná podívaná.

2. JUMANJI: VÍTEJTE V DŽUNGLI!

 

Pamatujete na Jumanji s Robinem Williamsem? Já měla ten film moc ráda a moje děti taky. Tak tohle je modernější pokračování. Fakt jsem se bavila. Je to humor prvoplánový, ale přesně to jsem v únoru a březnu potřebovala. Představte si krásnou blondýnku, roztleskávačku, která se změní na Jacka Blacka ( pokud nevíte kdo to je, strejda Google poradí). Teda má jeho tělo, ale jinak je to ona :-) Opravdu fajn oddechovka.

3. VRAŽDA V ORIENT EXPRESU



Nově zpracovaná verze starého filmu. Kdo by neznal tuhle legendu od Agathy Christie? Já! Ano, já jsem nečetla knihu, neviděla film. Zabte mě.
Už jsem to napravila, alespoň co se filmu týče. 
Hercula Poirota v podání Kennetha Branaghana jsem se snažila nesrovnávat s legendárním Davidem Suchetem. Nicméně ty vousy mě fakt štvaly. Mimochodem, celý film jsem si myslela, že ho hraje Pierce Brosnan, až v titulkách jsem zjistila, že to byl můj velký omyl.
Tolik celebrit v jednom filmu jsem už dlouho neviděla. To byla podívaná. 
A taky podívaná na nádhernou scenérii hor, kudy vlak projížděl. Krása.
Film se mi moc líbil.

4. TÁTOVA VOLHA




Jednoho dne jsem manžela vytáhla do kina. A bylo to výborné rozhodnutí. Příběh plný laskavého humoru, krásných záběrů a výborného hereckého obsazení. Možná stačí napsat - Balzerová, Vilhelmová, Cibulková, Holubová, Maciuchová, Polívka......

5. JARNÍ ÚKLID s.r.o.




Vtipné vyprávění o životě dvou sester, kdy jedna vychovává syna a druhá chlastá. Jejich život vlastně není vůbec vtipný.
Ta zodpovědná se rozhodne vzít život do vlastních rukou a založí firmu Jarní úklid s.r.o Kdo by čekal, že budou ( protože do firmy zatáhne i nezodpovědnou sestru) uklízet domácnosti, mýlí se. Jejich náplní je úklid po mrtvolách....ti, kteří se zastřelili nebo je zastřelil někdo jiný atd. Morbidní? Někdo to ale uklidit musí....a je to dobře placené.
Film je srandovní, přitom plný smutných vzpomínek. Je to tragikomedie, která se mi moc líbila.

Tak to by bylo. Doporučíte mi vy nějaký zajímavý film? Těším se :-)

7 komentářů:

  1. Taky se chystám na filmový článek, Tátova volha, ách, jak se těším, až se na to budu moct znovu podívat. V poslední době mě zaujala taky Bába z ledu, realita života ve starším věku. U tebe mě zaujal Jarní úklid. Sice na zahraniční filmy moc nekoukám, ale budu muset občas udělat výjimku.

    OdpovědětVymazat
  2. Jumanji je úžasný film, neskutečně jsem se u něj nasmála:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  3. Thor byl výborný, první díl, který se mi líbil. Na Jumanji se chystám, ale dost se obávám, jelikož miluji původní film. Vražda v Orient expresu nebyla špatná, ale vyloženě mě nechytla.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  4. Neviděla jsem akorat Tátovu Volhu a Jarní úklid. Zejména ten mě láká! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ragnarok je úžasný v tom, že to vlastně není typický film od Marvelu typu Avengers, ale přitom se to Marvelu a komiksům blíží snad nejvíc. Taika tam skvěle namíchal absurdní humor, příběh a Hulka... Nedávno jsem si to pořídil ve slevě na Blueray, tak se na to chystám na velký obrazovce a kvalitním zvuku znova. Za mě snad TOP film od Marvelu a to miluju poslední Avengery a poslední Spidermany.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.