sobota 8. května 2021

GILL PAULOVÁ: JACKIE A MARIA

Tentokrát jsem se rozhodla věnovat knihám, které jsem přečetla v dubnu, každé vlastní článek.

Jsou totiž tak úžasné, že si to zaslouží.


Jackie - americká žena milovaného prezidenta JFK. Byla oddaná manželovi, jeho politické kariéře, byla tolerantní a přehlížela jeho nevěry. Taky byla nešťastná a zranitelná.  Byla vychovaná k životu v luxusu a nikdy na to nezapomínala.

Po atentátu na JFK se jí zhroutil svět. A když začala přemýšlet co dál, uvědomila si, že už není žena prezidenta. Že už ji ani děti nikdo nechrání, že jsou vydáni napospas bulváru i těm, kdo nenávidí všechny spojené s rodinou Kennedy.

Maria - operní diva s nádherným hlasem, tváří i tělem. Samostatná, pracovitá a toužící po lásce. V mládí byla matkou nemilovaná, oplácaná a trpící pocitem méněcennosti. Z toho všeho ji vyléčil muž....ne jen tak ledajaký, ale ten nejbohatší na světě - řecký miliardář Onnasis.

Milují se, touží po společném dítěti a Maria touží vdát se. Aristoteles je ženatý, děti má a miluje, když je vidět po boku známých lidí, celebrit. A jako pořádný řecký Chlap rád svádí ženy...hlavně ty slavné.

Životy těchto tří nejsou jednoduché ani černobílé. Propletou se dohromady, způsobí si hodně bolesti a trápení. Budete sympatizovat chvilku s tím a chvilku s jiným. Budete odsuzovat Aristotelovu touhu po slavných ženách, Jackiinu zakořeněnou zahleděnost na starý způsob života. Zároveň je budete litovat, protože si prožili tolik bolesti.....

Já ten příběh hltala a strašně se mi líbil. Je to život sám, tohle se může stát komukoliv a je jedno jestli vlastní miliony nebo jen desetníky. Nutno říct, že se jedná o fikci. Myšlenky i dialogy jsou smyšlené. 

Ale v knize je i spousta faktů. O to je opravdovější a uvěřitelná.

Je psaná poutavě, dovíte se spousty věcí ze života Jackie a Marie....rozhodně ji doporučuji a děkuji nakladatelství METAFORA, že něco tak krásného vydalo.

BONUS

HODNOCENÍ


ANOTACE

Jackie Kennedyová, Maria Callasová a Ari Onassis – drama milostného trojúhelníku

Jackie Kennedyová je mladá, krásná, inteligentní a miluje svého manžela. Jenže žít ve středu zájmu veřejnosti s mužem posedlým politikou a neschopným spokojit se jen s jednou ženou jí láme srdce. Když jsou oba pozváni na večírek na luxusní jachtu miliardáře Ariho Onassise a Jackie netuší, že to setkání nakonec změní celý její život.

Maria Callasová je na vrcholu své operní kariéry a těší se z pozice jedné z nejlepších sopranistek na světě. Maria je ovšem lapena v chladném, bezdětném manželství bez lásky, z jedné strany pod palbou operních manažerů a z druhé nenechavého tisku. Její svět se však obrátí naruby, když se i její osud protne s osudem okouzlujícího Ariho. Zdá se, že v sobě vzájemně našli životní oporu.

Krůček za krůčkem se životy Jackie a Marie začínají proplétat, dokud je obě nestrhne spirála lží, tajemství a skandálů. Obě touží mít Ariho jen pro sebe. Jak daleko jsou ale pro lásku ochotny zajít?

5 komentářů:

  1. Já musím říci, že mne neláká natolik, abych si ji sháněla. Je to trochu jiný žánr, než obvykle čtu. Ale kdyby se mi dostala do ruky, tak bych ji asi zkusila.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj,
    docela jsem váhala, jestli do ní taky nemám jít, ale Jackie je mi hodně nesympatická... Četla jsem jiné knihy z této životopisné edice a jsou fakt povedené. Velmi přístupnou formou přibližují životy významných osobností.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Knížku nemám, ale je to trochu můj žánr, s lehkým historickým podtextem. :)

    Somethinghibgbykate

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.