neděle 21. listopadu 2021

LISA REGANOVÁ: MIZEJÍCÍ DÍVKY

 O této knize se dost mluvilo na sociálních sítí. A já potřebovala nějaký typický thriller.

A tak jsem si o ni napsala do GRADY.

V malém městečku se ztratí mladá dívka Isabelle. Vyšetřování dostane na starost Josie, mladá vyšetřovatelka, která prochází....dejme tomu osobní krizí.

Je nasazen celý policejní sbor, aby procházel okolí a hledal....a najde...úplně jinou dívku, kterou ani nevěděli, že by měli hledat.

Josie se pouští do pátrání. Ale po čase si uvědomuje, že je všechno divně zašmodrchané. Má pocit, že nikdo mimo ní nechce ztracenou dívku najít. A co teprve, když se ukáže, že Isabelle není první, druhá ba ani třetí dívkou, která zmizela. 

A co je sakra RAMONA?


Její snoubenec Luke jí pomáhá jak se dá. Jenže Josie začne mít pochybnosti, když zjistí, že je ve styku se svou expartnerkou.
A co Ray? Její kolega, její exsnoubenec, její dětská láska, její nejlepší kamarád? 
Proč už to všechno dnes neplatí?

A co její babička, která je v domově pro seniory, která je pro Josie vším a najednou začíná být tajemná?
Co se to v jejím městě děje?


Ano, tohle bylo to co jsem potřebovala.
Klasický thriller s fajn vyšetřovatelkou, temnou zápletkou, dost děsivým rozuzlením a hnusným monstrem.

Byla to moje první kniha od Lisy Reganové, ale jistě ne poslední.
Koupit můžete TADY.

HODNOCENÍ



ANOTACE

Každý v malém, ospalém americkém městečku Denton hledá sedmnáctiletou Isabelle Colemanovou. Všechno, co zatím našli, je její mobilní telefon. A pak také další dívka, o které ani nevěděli, že ji mají hledat.

Tato nebohá, zatím bezejmenná a tajemná dívka je zcela otřesená a naprosto vůbec nereaguje na dění a svět kolem sebe. Všechno, co v tuto chvíli detektiv Josie Quinnová může použít jako vodítko, je jméno: Ramona.
Josie, která je právě v té době suspendována, bere pátrání do svých rukou. Jméno Ramona vede k dalším důkazům, které tyto dvě dívky spojují. Ví, že začíná zoufalý závod s časem, jehož cílem je najít Isabelle živou, a obává se, že mohou existovat také další dívky…

Stopy opravdu Josie Quinnovou vedou k další dívce. Její případ však úřady označily za smyšlený a odložily ho. Josie se přesto domnívá, že by ona dívka mohla být také obětí. Ale koho vlastně? A proč se zdá, že nikdo kromě ní o vyřešení případu nestojí?

Aby Josie chytila monstrum, které unáší mladá děvčata, musí se postavit nejen lhostejnosti okolí, ale i svým vlastním nočním můrám a následovat svůj instinkt na ta nejtemnější místa. Dokáže to včas, navíc v situaci, kdy není radno důvěřovat vlastně nikomu?



10 komentářů:

  1. Ahoj,
    já jsem četla všechny tři knihy od Lisy Regan, všechny byly dobré, ale nejvíce se mi líbila ta poslední Matčin hrob. Určitě ji také vyzkoušej.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Autorku neznám, ale knížku bych si klidně přečetla, už dlouho jsem nic podobného nečetla, takže by to byla fajn změna :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Takové knihy mám ráda. Vánoce se blíží, tak asi napíšu Ježíškovi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak co, napsala si a přinesl?

      Vymazat
    2. Napsala. Právě ji čtu a nemohu se odtrhnout. Včera jsem začala a dnes ji dočtu.

      Vymazat
  4. Na nějakou autorčinu knížku se chystám. Díky za recenzi.

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem sice na jiná témata, ale kniha nezní špatně :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.