středa 30. listopadu 2022

PŘEČTENO: ZÁŘÍ, ŘÍJEN 2022

Podzimní čtení je kouzelné. Když je venku mlha, prší....a vy se zachumláte do deky s kávou ( čajem) a čtete a čtete a čtete....to je moje představa ideálního relaxu.

Přečetla jsem pár knih od JULIE CAPLINOVÉ. Na úvod chci říct, že v jejich komentování budu trochu sarkastická :-) Ale jedním dechem dodávám, že jsou to knihy velmi oblíbené a hezky hodnocené. Takže ji rozhodně můžu doporučit většině žen.

 Chata ve Švýcarsku


Malebná krajina Švýcarských hor....chata plná vůní z kuchyně, plná hřejivosti z krbu a neskutečná pohostinnost paní majitelky.
Právě sem přijíždí láskou zhrzená Minna.
Je rozhodnutá pomáhat tetě a přijít na jiné myšlenky. 

Při čtení knihy máte chuť okamžitě vyrazit na hory, dát si svařák a nějaký výborný koláč. Chcete se taky kochat krásou hor, bílého sněhu a pohostinnosti lidí.
Atmosféra - to je to co dělá knihy Caplinové čtivé i pro nás, neromantiky :-)A pro romantičky jsou prostě TOP.

Domek v Irsku


Hanna se rozhodne vyjít ze své komfortní zóny a zaplatí si kurz vaření ve známé kulinářské škole.
Po cestě tam se zastaví v Dublinu, kde zachrání šarmantního mladíka před zamilovanou dívkou.
A vyspí se s ním 👀 Naštěstí hned ráno odjíždí na kurz a už nikdy se s ním neuvidí....

Kurz vaření probíhá na krásném místě...nádherná krajina Irska je zde opět popisována tak, že se sem máte chuť okamžitě přestěhovat. Opět platí to, co jsem o knihách JC psala výše.

Čajovna v Tokiu


Fiona je fotografka a blogerka. Vyhraje soutěž a jede do Tokia. Wau.
Průvodce ji dělá známý fotograf - namyšlený, sebestředný a Fiona ho nesnáší. Hahaha.

Tato kniha byla první, kterou jsem ad autorky četla a naprosto mě uchvátila svým popisováním Tokia, zvyků, jídla.....chtěla jsem se tam okamžitě rozjet. Což je to, co s vámi udělá každá knih, jak už víte z popisů knih výše :-)

TOM HANKS
Neobvyklý tip


Toma miluji jako herce. Tuhle povídkovou knihu jsem nepochopila.
How.

HANA RADULICOVÁ
Esterčini otcové


Vyšel o ní samostatný článek 19. 11.
Příběh o židovské dívce vychované v rodině nacisty. Příběh lidský, smutný, strašný a bolavý. Primárně ne pro strašlivé věci, které se děly židům, ale protože.....láska je nejvíc, a když je to ta mateřská....vlastně otcovská....Musím psát víc?

ROSALIE HAMOVÁ
ŠVADLENA


Tilly se vrací do rodného města odkud ji před léty odvezla policie. K matce, která je podívínka a žije v chatrči nad městem. 
Celé městečko jimi opovrhuje. 
Tilly je švadlena. Učila se v módních salonech v Paříži. Její róby jsou moderní, okouzlující a šik. A madam z městečka jim nedokáží odolat.....
Tilly si je pomalounku získá. A pak spadne klec!

Moc se mi líbila. Zamilovala jsem si seržanta Farrata i Tilly. 
A rozhodně doporučuji film, viz.můj článek TADY.

Jaká kniha na vás zapůsobila v poslední době nejvíce? Napište mi tip :-)
A mějte krásné dny.

3 komentáře:

  1. Vidíš, tak Švadlenu znám jako film, moc se mi líbí, viděla jsem ho už třikrát, mám na blogu i recenzi na něj, ale knihu jsem nečetla. Já spíš tohle ohavné období trávím sjížděním různých dokumentů o památkách, o různých slavných vracích nebo teď protože bylo sto let od otevření hrobky Tutanchámona tak dokumentů o všem co se k tomu váže.

    OdpovědětVymazat
  2. Já si k Vánocům přeji knížky od Caplinové, tak doufám, že se jich dočkám :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem od Caplinové četla Hotýlek na Islandu a Pláž v Chorvatsku a v podstatě souhlasím s tvým hodnocení - příběh je předvídatelný, ale popisy míst bezva - taky jsem měla chuť vyrazit na Island nebo k moři (nejlépe na jachtu :)).
    Mne v poslední době zaujaly Žítkovské bohyně a z detektivek (které já čtu nejvíc) knížky od Angely Marsons a Helen Field.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.