úterý 8. listopadu 2022

ROBERT GALBRAITH: NEKLIDNÁ KREV

Knihy J. K. Rowlingové miluji. Počínaje Harry Potrem. Takže na další pokračování dvojice Cormorana a Robin jsem se těšila opravdu moc. Jedná se o pátou knihu této série.

Knihu mi laskavě zaslali z e-shopu Dobré knihy v rámci naší spolupráce. Za což děkuji.


Cormorana osloví žena, jejíž matka před 40 lety zmizela za dost podivných okolností. Je to dlouhá doba, ale kdo jiný než právě dvojka těchto detektivů by mohla rozplést neskutečně zašmodrchané klubko? Jenže tento případ je opravdu zapeklitý, hrají zde velkou roli taroty, astrologie a taky detektiv, který v minulosti případ pořádně posr....tedy, zpackal. Nebo nezpackal? Nebo se zbláznil či byl uhranutý? Kdo ví.......?

Cormoran má starosti a trápení ve své rodině. Proto často musí jeho povinnosti přebírat Robin. Jí to nevadí, ale v této ryze mužské branži, to může vadit jiným.....

 Jako červená nit se příběhem táhne příběh sériového vraha, který před lety zabíjel. Podobnost s případem, který C a R právě vyšetřují může být čistě náhodná...... Jenže něco jako náhody Cormoran vylučuje.

Kniha má skoro 1000 stran, je tlustá jako bible a těžká jako závaží. Blbě se drží v autě a někam ji nosit v kabelce je skoro posilování. Ale ani toto všechno nepohodlí vás neodradí mít ji stále po ruce, protože ji chcete neustále číst. 

Kniha nemá hluchá místa, čte se jedním dechem a vy raději vynecháte schůzku s kamarádkou než aby jste přerušili čtení ( ano, jsem trochu patetická).

Miluji i ty "vedlejší" příběhy, které vyšetřují externí spolupracovníci. Miluji popisnou rozvláčnost a miluji atmosféru v knize.

Pokud vás zajímá jestli se vztah Cormorana a Robin někam posune, tak ano, posune. Cormorana bych občas něčím těžkým (třeba touto knihou) praštila, ale tedy pořádně, po hlavě. A Robin bych knihu upustila na nohu, aby se taky trochu probrala.

Na co upozorňuji - nečtěte knihu, pokud jste nečetli předchozí díly. Hodně věcí by vám unikalo a neměli byste ten správný zážitek.

Koupit můžete TADY.

HODNOCENÍ


ANOTACE

Pravé zlo nezničí ani čas. Pátý případ Cormorana Strika a Robin Ellacottové. Soukromého detektiva Cormorana Strika osloví s prosbou o pomoc žena, jejíž matka před čtyřiceti lety zmizela za podivných okolností. I přes malou šanci na objasnění odloženého případu se Strike a jeho parťačka Robin Ellacottová pouštějí do vyšetřování. Záhy pochopí, že před sebou mají ďábelsky složitou záhadu související s tarotovými kartami, pochybnými svědky a psychopatickým sériovým vrahem. A zjistí, že i případy staré desítky let mohou být smrtící.



3 komentáře:

  1. tak ty detektivky od Rowlingové by mne hodně zajímaly. Harryho jsem si dala teď poslední díl, ve filmu stále spoustu věcí uniká. No protože teď dlouho nebudu chodit do práce, tak se můžu konečně zas podívat do knihovny jestli je tam třeba nemají.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já si zatím na základě tvého varování nechám zajít chuť. Četla jsem jen první díl ze série a navíc před drahnou dobou, takže si už moc nepamatuji. Asi budu muset začít znovu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jsem si ji nekoupila, ale mám všechny předcházející knihy a moc se mi líbily, tak se těším.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.