Lososa mám opravdu ráda. Většinou ho dělám naprosto jednoduše -sůl, pepř, na másle a hotovo. Tentokrát jsem chtěla změnu. A tak jsem se zeptala umělé inteligence.
Mé požadavky byly - losos, rychle, netradičně.
Tady je recept, který mi nabídl.
🍣 Losos s medovo-sojovou omáčkou a zázvorem
Ingredience (2 porce):
2 filety lososa (cca 150–200 g každý)
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu (nebo javorového sirupu)
1 lžíce olivového oleje (nebo sezamového pro výraznější chuť)
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
půl lžičky limetové šťávy
sezamová semínka a jarní cibulka na ozdobu
Postup:
V malé misce smíchej sojovku, med, olej, česnek, zázvor a limetu.
Lososa dej do zapékací misky nebo na plech vyložený pečicím papírem. Polij ho marinádou a nech aspoň 10 minut nasáknout (pokud máš čas, klidně i půl hodiny).
Peč v troubě na 200 °C asi 12–15 minut podle tloušťky filetu, dokud nebude pěkně lesklý a šťavnatý.
Posyp sezamem a jarní cibulkou.
Losos byl šťavnatý a chutný. Marináda jemné pozměnila chuť, ale pořád to byla chuť lososa, která byla dominantní. Jako přílohu AI doporučila rýží. To by ovšem bylo velmi suché. Takže jsem zvolila dušené brambory.
- Tak co? Líbí se vám recept? Už jste si nechali poradit umělou inteligenci co vařit?
Žádné komentáře:
Okomentovat
Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.