Vlastně na něm není vůbec nic složitého...a možná v tom je jeho kouzlo. Z pár obyčejných ingrediencí vykouzlit dobrotu.
Co budeme potřebovat:
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g cukru moučka
- 1 Hera
- 1 tvaroh
- 4 vejce
- 1 vanilinový cukr nebo vlastní vanilkový
- 1 prdopeč
- kůra z 1/2 citrónu
Postup:
- vždycky začínám sněhem z bílků. Jsem totiž velmi praktická. Ušlehám sníh a, bez toho, abych musela mýt metličky, pokračuji se šleháním ostatního. Kdybych začala ostatním, musela bych metličky omýt a pak šlehat sníh. To bylo trochu složité vysvětlování, takže popojedem...
- ušlehám žloutky s cukrem - vyšlehat znamená přeměnit krásně žlutou barvu (domácích) vajíček, v barvu světle žlutou. Ne, že se to jen tak nějak pošmrdlá dokupy a pak se někdo divý, že má bábovku " jakůsi divnů". To jsem si, prosím, nevymyslela. To se skutečně stalo :-)
Takhle to vypadá na začátku.... |
....a tak, když je to dobře prošlehané |
- přidám Heru - nevím proč, ale já ji dávám po částech. A citrónovou kůru.
- tvaroh - ve vaničce nebo v papíru...tady je to jedno
- dále mouku, ve které mám rozmíchaný prdopeč. Všechno pořádně provrtět elektrickým šlehačem nebo hnětačem....
Kdo má tuhle stařičkou váhu, ať napíše do komentáře JÁ TAKY :-) |
- a nakonec něžně a s láskou, hezky ručně zlehýnka, vmíchej sníh z bílků
- pokud máš silikonovou formu, jako já, dej těsto přímo do ní. Pokud máš jakoukoli jinou, nejdříve ji vymaž a vysypej, nejlépe, kokosem....ale i mouka stačí.
- a teď je na řadě rozpálená trouba....a zase ten čas...mám, bohužel, plynovou starou babičku sporákovou, takže já opravdu zkouším, klasicky, špejlí. Ale je to +/- 45 minut.
- bábovku nech vychladnout ve formě a pak opatrně vyklop.
Sbíhají se mi sliny!
OdpovědětVymazatAll About Everything
:-)
VymazatMám také plynovou troubu :D je to někdy o nervy :) recept určitě zkusím :)
OdpovědětVymazatTak to víš o čem mluvím....
VymazatMám tiež tú starú váhu, takže já taky! A robím presne tú istú bábovku a úplne ju milujem. A po kúskoch dávam Heru aj ja, lebo sa to lepšie šlahá :)
OdpovědětVymazatTo toho máme dost společného :-)
VymazatDoma tuhle bábovku taky pečeme a máme ji nejradši. Vždy vydrží max. dva dní :D
OdpovědětVymazatDala bych si hned :)
OdpovědětVymazat