Cukeťák - kdo by ho neznal, nepekl, neochutnal? A já si dlouho myslela, že ho tady na blogu mám. Ale ouha, chybička se vloudila.
INGREDIENCE
Je to velice jednoduché. Všechno nastrouhej nahrubo a smíchej dohromady. Pozor na sůl! Dej ji jen špetku nebo úplně vynechej, protože šunka, sýr, vegeta jsou slané dost.
Část sýru si nechej stranou a posypej s ním povrch.
V receptu mám psané péct při 190 st./ 45 - 60 minut, ale já dnes pekla jen 35 minut v horkovzdušné troubě. Takže dávejte pozor a kontrolujte barvu.
Nechejte mírně vychladnout.
Je skvělý teplý i studený.
Dobrou chuť.
A jaký recept z cukety máte vy?
Mňam😍 já cuketu uplně miluju, takže polívka, na grilu, vařená a pak cuketový perník, různé buchty a taak :)
OdpovědětVymazatTak já díky tobě zjistila, že recept na cukeťák na blogu taky nemám :D. Já ho dělám trochu do bramborákova (takže česnek, majoránka) a zahušťuju ovesnými vločkami. Sýr nebo salám přidávám zřídka, občas spíš trochu vyškvařené anglické (a tukem z ní vmažu pekáček)
OdpovědětVymazatMňam, vypadá to výborně. Dělám dost podobný. :-)
OdpovědětVymazatPovídání nejen o kosmetice
Ahoj, mít k dispo cukety ze zahrádky, hned nějaký upeču, mám ho moc ráda, je to velmi jedlá záležitost. ☺3 Tvůj recept je lákavý a povedl se ti. Prima neděli přeji. ☺♥
OdpovědětVymazatAhoj,
OdpovědětVymazatmoc pěkný recept. Já cuketu nejím, nechutná mi, ale naši ji milují. Tohle bych mohla určitě vyzkoušet, doma děláme taky verzi podobnou té Stánině. Jinak máš moc pěkné písmo:-)
Měj se krásně,
Hanka z ciculka.cz
Cukeťák je pro nás velmi dobrá taková alá prasárnička. Přijde nám to lepší než langoš nebo další smažené nezdravé věci. Chtěla bych někdy v kuchyni uvařit něco ve stylu master chef nebo něco jako dělá jeden nejmenovaný vzteklí kuchař :) proto sem tam si přečtu něco na bevado abych věděla co se dnes dělá.
OdpovědětVymazat