sobota 11. září 2021

RECEPT: CUKEŤÁK

 Cukeťák - kdo by ho neznal, nepekl, neochutnal? A já si dlouho myslela, že ho tady na blogu mám. Ale ouha, chybička se vloudila.
Mám tady jiný recept z cukety ( KLIK) nebo dokonce na hořčici (KLIK).

INGREDIENCE



Je to velice jednoduché. Všechno nastrouhej nahrubo a smíchej dohromady. Pozor na sůl! Dej ji jen špetku nebo úplně vynechej, protože šunka, sýr, vegeta jsou slané dost.
Část sýru si nechej stranou a posypej s ním povrch.


V receptu mám psané péct při 190 st./ 45 - 60 minut, ale já dnes pekla jen 35 minut v horkovzdušné troubě. Takže dávejte pozor a kontrolujte barvu.


Nechejte mírně vychladnout.
Je skvělý teplý i studený.



Dobrou chuť.
A jaký recept z cukety máte vy?





6 komentářů:

  1. Mňam😍 já cuketu uplně miluju, takže polívka, na grilu, vařená a pak cuketový perník, různé buchty a taak :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já díky tobě zjistila, že recept na cukeťák na blogu taky nemám :D. Já ho dělám trochu do bramborákova (takže česnek, majoránka) a zahušťuju ovesnými vločkami. Sýr nebo salám přidávám zřídka, občas spíš trochu vyškvařené anglické (a tukem z ní vmažu pekáček)

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, vypadá to výborně. Dělám dost podobný. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, mít k dispo cukety ze zahrádky, hned nějaký upeču, mám ho moc ráda, je to velmi jedlá záležitost. ☺3 Tvůj recept je lákavý a povedl se ti. Prima neděli přeji. ☺♥

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj,
    moc pěkný recept. Já cuketu nejím, nechutná mi, ale naši ji milují. Tohle bych mohla určitě vyzkoušet, doma děláme taky verzi podobnou té Stánině. Jinak máš moc pěkné písmo:-)
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Cukeťák je pro nás velmi dobrá taková alá prasárnička. Přijde nám to lepší než langoš nebo další smažené nezdravé věci. Chtěla bych někdy v kuchyni uvařit něco ve stylu master chef nebo něco jako dělá jeden nejmenovaný vzteklí kuchař :) proto sem tam si přečtu něco na bevado abych věděla co se dnes dělá.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.