úterý 18. září 2018

CHRISTINA DODDOVÁ: Žena, která nemohla křičet

Z nakladatelství Jota mi přišla Kniha Žena, která nemohla křičet. Jedná se o napínavý příběh ze série o Virtue Falls, kde napětí narůstá a podezřelí se mění závratnou rychlostí.

Jak se mi líbila?


Merida je nádherná žena, které září po boku svého stařičkého manžela. Tiše pozoruje okolí a společnost. Tiše jako myška....je totiž němá.

Když manžel zemře, Merida změní vše, aby mohla vykonat pomstu.

Na někom, kvůli komu si staříka musela vzít a trpělivě snášet jeho zlost.

Vydává se do Virtue Falls.....


Kateri je mladá, ambiciózní šerifka. Je nově zvolená a všichni jsou zvědaví jak se jí (ne)povede. Je první indiánskou ženou, která takový post zastává.

Její rajon je ve Virtue Falls.

A tam se začnou dít věci, které se policii nemůžou líbit. Zavražděné ženy, napadené ženy, vyhrožování....


Kniha je označena jako thriller...což není ani náhodou. Řekla bych spíše detektivka, místy romantika, občas mystika. Je zvláštní směsí všeho....a když říkám všeho, myslím tím všeho.

Prostě všechno co se v románu může stát se tam stane - vražda, náhlé shledání, intriky, náhody tak náhodné, až to není k uvěření, zamilovanost, zrada, vstanutí z mrtvých, nesnesitelná sestra, bohabojný milenec.....

Jsem náročná čtenářka, co se thrillerů týká, a mě tato kniha neohromila. Nicméně se bude určitě líbit všem, kdo má rád lehčí krimi s milostnou zápletkou.


Knihu můžete koupit na stránkách nakladatelství JOTA, TADY.

HODNOCENÍ


ANOTACE

Merida Falconová je úchvatná krasavice, trofejní manželka, která má, zdá se, všechno… až na to, že nemůže mluvit. Celých devět hořkých let posluhovala bohatému starému manželovi, doprovázela ho na každém kroku, plnila veškerá jeho přání a příkazy. Po mužově smrti Merida zmizí… a znovu se objeví ve Virtue Falls s novým jménem, novým vzhledem a plánem, jak se pomstít muži, kterého milovala, ale který ji zradil a opustil, zanechal ji němou, těžce zraněnou a vydanou na pospas tyranskému majetnickému starci.
Všechno však změní náhodné setkání s bývalým milencem. Benedict ji s novou tváří nepozná, přesto se cítí tajemně přitahován tou nádhernou, zranitelnou ženou, a tak se ji rozhodne sledovat a zjistit, co je ve skutečnosti zač. I Merida je rozpolcená mezi touhou po pomstě a dlouho potlačovanými city. Bude mít dost času odhalit pravdu o událostech, k nimž došlo před devíti lety? Protože někdo ve Virtue Falls pronásleduje a krutým způsobem vraždí ženy. Merida stojí před otázkou – kdo je tím vrahem? Snaží se snad už navždy umlčet ženu, která nemohla křičet?


4 komentáře:

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.