pátek 28. července 2023

RUTH KVARNSTRÕM-JONESOVÁ: PEKÁRNA SVATEBNÍCH KOLAČKŮ

 Třetí díl se série Pekárna....Jak pokračují Halleholmské příběhy? Co nového u Lovisky a její rodiny? 

Hned na úvod chci napsat, že zde budou spoilery z minulých dvou knih. Takže vy, kdož si tuto serii plánujete přečíst, nečtěte dál.

TADY je odkaz na oba předchozí díly.

Lovisa s Axlem jsou šťastní. Plánují svatbu a vše co k tomu patří. Například dámskou rozlučku se svobodou. Jenže tam se něco stane. Něco natolik dramatického, že to přivede zpátky domů Lovisinu sestru Johannu, která žije v Americe.

Johanna tam má rodinu i svoji milovanou práci ve filharmonii. Ale stačí to k naplnění? Touží být součástí své rodiny ve Švédsku. Ale jak by mohla, když její pozice ve filharmonii je tak jedinečná a manžel má skvěle rozjetou kariéru v právnické firmě?

V Halleholmu se toho zatím tolik děje - Lovisina pekárna má nové zaměstnance mezi kterými není právě nejlepší chemie. Kuje Reuben zase pikle nebo seká latinu? A co zamilované dvojice, které se začaly rozvíjet v minulé knize? 


Moc hezké pokračování. Zase na mě dýchla atmosféra malého městečka kde se skoro všichni znají a mají se rádi. Pomáhají si a dávají šanci i těm, kdo se na první dobrou neuvedl moc dobře. Je to milé čtení s dramatickou zápletkou. Připravte si skořicové šneky na talířek, dobrou kávu do oblíbeného hrnečku a přeneste se do příběhu, lásky, přátelství, radosti i malinkého smutku.


Za zaslání výtisku děkuji nakladatelství METAFORA.

HODNOCENÍ



ANOTACE

Z uliček Halleholmu, idylického městečka nedaleko Stockholmu, se s jarním sluncem konečně pomalu vytrácí sníh. Lovisa s Axelem se chystají na svatbu a stěhování do Vily Halleholm, kde zařizují pokoj pro dychtivě očekávaného potomka. Jejich vyhlídkami však otřese nečekaný zvrat, který oba mladé lidi ponechává v bolestné nejistotě.
Právě tehdy se v rodném městečku opět ocitá Lovisina starší sestra Johanna, první flétnistka orchestru Metropolitní opery v New Yorku. Ráda by si v klidu promyslela, jak vyřešit krizi svého manželství, kromě toho však její cesta přes oceán přináší i vítaný bonus: znovu poznává svou mladší sestru Lovisu. Obě ženy začínají chápat, co jejich pouto představuje a co jim může přinést.
Stejně jako dva předchozí díly této romantické série – Pekárna s vůní skořice a Pekárna plná života – přináší i Pekárna svatebních koláčků neodolatelnou kombinaci vřelé domácké atmosféry a dramatických zvratů, kterým se vždy nejlépe čelí s šálkem horké čokolády v ruce.







1 komentář:

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.