pondělí 31. července 2023

ALENA MORŠTAJNOVÁ: LES V DOMĚ

 Mnoho toho bylo napsáno o této knize. Nebudu se vůbec zaobírat kauzou, která se rozvířila. Je mi to jedno.

Děkuji e- shopu MEGAKNIHY za výtisk.

Říkají ji cácoro. Žije ve vesnici u lesa s matkou, bábou a dědou. A psem, kterého nemá ráda. Ve škole je za tu divnou. Pro všechny je otravná, zbytečná, nemilovaná.

Nemá ráda les, který ji obklopuje. Leze jí do pokoje se všemi svými stíny a pachy. Nenávidí ho.

Bába pořád jen nadává. Na všechno a na všechny. Hlavně na mámu. Ta je nejraději pryč...v práci....nebo kde...A máma taky smrdí - chlastem.

Děda....ten má svého smradlavého psa. Je pořád zalezený v dílně kde to.....smrdí.

Všechno smrdí a rozpadá se. A tohle je cácořin život. Teď už je dospělá. Žije ve městě....žije....přežívá....a pořád se bojí.


Velice čtivá kniha. Chcete číst dál a dál, i když tušíte, že to nebude hezké čtení. Rozhodně ji přečtete za pár dnů. Jenže to je právě ono. Na konci jsem se sama sebe ptala proč měla A. M. potřebu takový příběh napsat. Proto, že věděla, že se bude dobře prodávat? 

V knize totiž není nic pozitivního. Nikoho si neoblíbíte, protože to nejde. Všechno je šedé a smutné. Celý příběh je strašlivě smutný. Není v něm žádná naděje. 


Ostatní knihy od A. M.:





HODNOCENÍ




ANOTACE

Nečekaně mrazivý román od autorky bestsellerů Hana, Tiché roky, Listopád.

Říkají jí cácora a vypadá to, že je na světě nedopatřením a jakoby navíc. Otec kamsi zmizel při povodních, matka utíká před odpovědností k milencům a alkoholu a děvčátko zůstalo viset na krku nevraživé babičce, která obhospodařuje zahradnictví a je p
řesvědčená o tom, že všechno špatné lze v životě vyhubit jako žravé plzáky. Nebo o tom prostě nemluvit. Jenže všude kolem je les, ve kterém se skrývá cosi hrozivého, a cácora jednoho dne mluvit začne.

Alena Mornštajnová napsala silný a dramatický příběh o tom, že nic v životě není takové, jak to na první pohled vypadá, a že žádné tajemství není nikdy pohřbeno tak hluboko, aby se nedalo vykopat. Budete se bát, ale nepřestanete číst, dokud se neobjeví na povrchu.


4 komentáře:

  1. Mně od čtení této knihy trochu odradila mediální kauza, která se kolem ní spustila. A tvoje recenze mne taky moc nenavnadila...

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný den, sekla jste se v anotaci, máte tam Hanu. ;-)

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.