pondělí 27. listopadu 2023

DITA TÁBORSKÁ: BĚSA

 Jak je možné, že jsem na Ditu Táborskou narazila až teď? A navíc jsem začala s knihou, které předcházela jiná? Hm....nepořádek, nepořádek....

Ale pojďme od začátku.


Běla a Sabina - sestry, jednovaječná dvojčata. Dvě osoby, jedno srdce. Tak stejné, přitom tak jiné. Jednu z nich  zničí drogy. Druhou ničí vzpomínky na to co bylo a nemělo být. Ale musí žít, přestože zůstala sama, její matka totiž jakoby měla jen jednu dceru - tu mrtvou. 

A pak je tu někdo úplně jiný. Cizinec, který se zaplete do českého podsvětí. Někdo koho osud zavál do Česka, aby se měl lépe. Jenže to netušil, že nic není zadarmo.

A všechno se začne nabalovat, zamotávat a kazit.


Krásný, smutný příběh. Je to ten typ vyprávění, které má více vrstev, více příběhů, které se někde protknou a hlavní protagonisté vybočí z dané cesty.
Kniha se čte velice dobře. A protože jsem nečetla předešlou knihu Malinka, bylo pro mě mnohé překvapením. 
Rozhodně ji můžu doporučit všem milovníkům psychologických knih.

Za milou spolupráci a možnost přečtení skvělých knih děkuji e-shopu MEGAKNIHY.

HODNOCENÍ


ANOTACE

Běla a Sabina jsou jednovaječná dvojčata. Mimořádně silné vzájemné napojení, v němž vyrůstají, však rozleptají drogy a jen jedna ze sester nad nimi zvítězí. Jejich matka se od té doby utápí v sebelítosti a ztracenému dítěti věnuje většinu svých myšlenek a lásky. Druhá tak přichází nejen o své dvojče, ale i o matku.

Ve stejném roce jako obě dívky se v české vesnici na Ukrajině narodí Vitalij, který se v dospělosti rozhodne odjet do vysněné země svých předků. V Praze se však zaplete s pasákem a obchodníkem s gastarbeitery Lubošem, který jej připraví o všechny iluze.

A pak se narodí jedno dítě, které osudy všech hrdinů propojí a přinutí je přehodnotit jejich představy o tom, co znamená být sestrou, matkou… ale i otcem.



4 komentáře:

  1. Míšo, autorku vůbec neznám. Zajímavý tip.

    OdpovědětVymazat
  2. Lezarts
    Děkuji za návštěvu, už je mi jasné, že na Tvůj blog budu často navštěvovat!
    Přeji šťastnou volbu četby.

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.