Květák byl v akci! A tak jsem ho šupla do košíku, bez plánu co s ním. Nechtěl se mi obalovat, květákovou polévku moc nemusíme a tak jsem brouzdala po internetu. A našla.
- květák
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- brambory - 2 velké nebo 5 menších
- červená kari pasta
- chilli paprička - já mám chilli pastu
- 400 ml kokosového mléka
- sůl
- koření Garam masala
- 6 vajec uvařených natvrdo
- koriandr - já ho nesnáším, takže ho nedávám
POSTUP
Květák rozeber na malé růžičky.
Ve woku rozehřej olej, vsypej na plátky nakrájenou cibuli a zhruba 8 minut ji smaž. Než začne být vláčná a zlatá.
Pak přidej česnek ( na plátky) a chilli papričku. Smaž 2 minuty.
Pak přijdou na řadu brambory nakrájené na kostičky, kari pastu, garam masala. Následuje květák a všechno zamíchej, aby se suroviny obalily kořeněnou omáčkou. Přilij kokosové mléko, osol a přivěď k varu.
Na mírné ohni nechej probublávám do doby než zelenina změkne. Trvá to cca 25 minut.
Do husté omáčky ponoř půlky vajíček a nechej 2 minutky přohřát.
Servíruje se posypané koriandrem ( u nás ne) a typickou přílohou jsou chlebové placky. U nás kari máme rádi s rýží.
Vizuálně toto jídlo nevypadá kdoví jak efektivně, ale někdy co ne moc dobře vypadá, o to lépe chutná.
Květákové kari dělá dcera, ale já ho ještě neděla. Tento článek považuji za nakopnutí, musím to taky zkusit!
OdpovědětVymazatDěkuji a přeji příjemný večer, Helena
Rozhodně vyzkoušej. V tyto chladné dny příjemně zahřeje.
VymazatAhoj, no už mám hlad. ☺ Znám, nedávno jsem dělala místo brambor dávám červenou čočku a mám zelenou kary pastu. Krásný den přeji. ☺☺
OdpovědětVymazatAno, i s čočkou už jsem kari jedla.
Vymazat