úterý 23. ledna 2024

LISA REGANOVÁ: VRAŽEDNÁ TEMNOTA

 Další případ, který musí Josie rozluštit. 

Kdesi v lese se najde mrtvý muž a žena, jedná se o manželský pár. Všechno nasvědčuje tomu, že s nimi byl i někdo třetí. Jenže ten/ta nikde není.....Jossie a její tým zjistí, že je nedaleko od místa nalezu mrtvých těl, komunita lidí žijící na statku. Žijí tam ve svornosti, pospolitosti, svobodě....alespoň to tvrdí.

Při cestě na policejní stanici se na silnici v lesích objeví těhotná, zanedbaná žena. Porodí přímo v policejním autě. Postupně se zjistí, že je to 2 roky pohřešovaná žena, která zmizela při kempování. Považovala se za mrtvou, podezřelým byl její tehdejší přítel.

A pak je tu další mrtvá žena. Při pitvě objeví, že má v krku zasunutý zvláštní přívěsek.


Co se týká Jossiina soukromého života mohla by být skoro šťastná. Je zamilovaná a milovaná. Jenže to by se jí nesměly vracet příšerné vzpomínky na dětství. O to víc, že její tyranka, která je ve vězení, ji nedá pokoj. 


Opět výborně napsaná detektivka plná tajemných lidí, plná manipulace a fanatismu.
Linka soukromého života Jossie je taky velmi zajímavá, ale doporučuji číst knihy od prvního dílu, aby jste pochopili kontext.

Děkuji GRADĚ za recenzní výtisk.

HODNOCENÍ



ANOTACE

Za úsvitu leží mladý pár na zádech u skomírajícího ohně. Drží se za ruce a mají otevřené oči, ale jejich těla jsou už chladná...

Když strážce parku narazí v lese na těla Valerie a Tylera Yatesových, detektiv Josie Quinnová tuší, že jde o víc než jen o náhodnou otravu. Pitva jí dá za pravdu – Valerii někdo před smrtí do krku hrubě zastrčil přívěsek.

Při prohledávání okolí objeví Josiin tým třetí spací pytel, což naznačuje, že u ohně mohl být tu noc ještě někdo. Byla to neznámá pohřešovaná oběť? Nebo podezřelý na útěku? Mohla by to být žena, která chvíli nato vyběhla z lesa přímo pod kola Josiina auta? Indicie Josii vedou na místa ukrytá hluboko v lese – do propletených jeskyní a na statek mimo civilizaci, kam se lidé chodí schovávat a kde se setkají s mladou dívkou s vyděšenýma očima a obvázanými zápěstími, která ví víc, než říká. Druhý den ji však najdou mrtvou. A se shodným přívěskem…
 
Josie musí zjistit význam smrtelné ozdoby a dopadnout zvráceného vraha dříve, než přijde o život další nevinný člověk. Nebo už je příliš pozdě a vše pohltí temnota?



11 komentářů:

  1. Ahojky,
    taky jsem ji četla a líbila se mi. Rozhodně s tebou souhlasím v tom, že je třeba číst od prvního dílu.
    Měj se krásně,
    Hanka z ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych tuhle sérii ráda zkusila. Jenže v knihovně už na celou řadu není místo, a moji čtečce skončila podpora softwaru.
    Určitě ji ale zkusím nějak rozchodit, protože tuším, že tyhle detektivky by mohly být stejně dobré, jako ty od Bryndzy. 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. Četla jsem, líbila se. Jinak mám přečtené první dvě knihy ze série a pak jsem četla až tuhle a dalo se to. Ale chystám se dočíst i ty ostatní - už mám některé z nich doma (vyswapnováno, koupeno na Knihobootu ;-))

    OdpovědětVymazat
  4. Také už mám něco od autorky přečtené, musím říct, že velká spokojenost 😊

    OdpovědětVymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.