středa 16. října 2024

PAULETTE KENNEDYOVÁ: ŽENY Z CÍNOVÉ HORY

Příběh o léčitelkách, čarodějkách, ženách, které byly upalovány....mohla mě tato kniha nezaujmout?

V nakladatelství JOTA vydávají spousty krásných, silných příběhů. A tento je právě takový.  

Anneliese, Gracelynn a Deidre - ženy, žijící ve vesnici Cínová Hora. Všechny mají léčitelské schopnosti. Pomáhají ženám při porodech, mužům při úrazech, obrací se na ně kde kdo při onemocnění. 
Jen do chvíle než přijde ON. Tajemný kazatel, který je chce. Po dobrém nebo po zlém. A když je nedostane ( vlastně i když dostane) zničí je. Obrátí sousedy proti nim tak moc, že je chtějí upálit, zabít.....


1831 - Anneliese schová svého synka do truhly a vyjde ven. Tam ji čeká rozzuřený dav lidí v čele s NÍM....

1881 - Deidre je již stará a ví, že musí chránit svoji vnučku. Celý život pomáhala lidem, celý život měla tajemství. A nyní opět přichází ON, aby si vzal co mu kdysi slíbila.

1931 - Grace má moc, o kterou nestojí. Má na starosti tolik věcí - babičku, sestřenici, bratrance. Netouží po ničem jiném než životě s láskou a klidu. 
Jenže její láska je zakázaná....klid mít nemůže, protože je prokletá. Je další v linii, po které touží ON...


Máte rádi příběhy o čarodějnicích, mystice, léčitelství? 
Není vám nepříjemná trocha magie či paranormálna?
V tom případě vás kniha uchvátí. Příběh o osudu několika žen - léčitelek je o nepochopení, fanatismu, ale i lásce.

Autorka se nebojí do knihy začlenit LGBT téma, rasismus, sexuální násilí ani závislosti. Nic není přes čáru, nic není na úkor něčeho jiného. 

Osobně bych uvítala příběh spíše o léčitelství, magické síle bylinek. Klidně mnohem méně paranormálna. Pravda je, že by tím kniha ztratila dost ze svého temna.....


HODNOCENÍ


ANOTACE

Krev, moc, ale také zlo, které je po desetiletí pronásleduje, spojuje tři generace žen z temného a zapomenutého koutu Ameriky.

Vysoko v kopcích Ozark leží osamocené městečko Cínová Hora. Všude je odsud daleko. Říká se, že právě proto si některé místní ženy dokázaly uchovat vědomosti o bylinkářství a vzácnou intuici, kterou ostatní již zapomněli. Předávaly si je z generace na generaci řadu století. Pokud bylo lidem úzko, byly tu tyto mocné ženy pro ně, pokud je však nepotřebovali, dívali se na ně skrz prsty a vyčleňovali je ze svého středu.

Gracelynn Dohertyová je poslední v linii těchto výjimečných žen a pomáhá své babičce s léčením těch, kteří je navzdory pověrám stále vyhledávají, ať už kvůli léčbě artritidy, nebo zlomeného srdce. Jakmile však do městečka přijede kazatel Bellflower a slibuje zázračná uzdravení, konec hladu a prosperitu, podmaní si svými sliby celé městečko. Babičku Deidre dohání kletba z minulosti a nad Cínovou Horou se tak začnou stahovat mraky. Gracelynn se musí rozhodnout, zda zachrání samu sebe a uteče z Cínové Hory, anebo se postaví pomstychtivému kazateli, jehož nesvatým posláním je zničit ji.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.