To jsem tak jednou projížděla programy v TV a na stanici Paprika začala vařit nějaká snědá paní, asi Indka. Tak jsem zůstala koukat a nakonec si tento jednoduchý recept zapsala a vyzkoušela.
Je to exotická příprava kuřete, která je velmi chutná a velmi jednoduchá.
Připrav si kuřecí stehna - měla jsem 4ks. Já si každé rozdělila na dvě části a svlékla jsem jim kůži. Osol je a připrav marinádu.
Do mísy dej bílý jogurt řeckého typu ( asi půlku 500ml) , česnek utřený najemno, sůl, pepř, kurkumu, chilli a koření Garam Masala. Záměrně nepíšu kolik čeho, protože koření každý jinak. Každopádně se toho neboj, v Indii koření používají ve velkém množství.
Kuřecí stehna v marinádě vykoupej, obal každý kousek. Mísu zakryj folií a nejlépe do dalšího dne nechej odpočívat v chladu.
Další den dej olej na pánev a rozpal ho. Pak vsypej římský kmín a nechej ho rozvonět, bude na pánvi hezky šustit.
Pak cibule....hodně cibule....já dala 3ks...
....pěkně dozlatova, jako jako na guláš.
Šup tam konzervu rajčat.
A teď už jen dus a dus a dus....Přisol dle vlastní preference.
Vznikne krásně hutná, voňavá štáva.
Podávej s rýží nebo kuskusem nebo bulgurem....ale klidně i s vařenými bramborami.
Je to velká dobrota.
Dobrou chuť.
To zní dobře
OdpovědětVymazatVyzkoušej.
VymazatTo vypadá velmi jedle.
OdpovědětVymazatDoporučuji vyzkoušet.
VymazatZajímavý název receptu :D indickou kuchyni mám moc ráda. Tenhle recept vypadá skvěle, úplně se mi hodí k podzimu.
OdpovědětVymazatWantBeFitM
Je skvělý, vyzkoušej.
VymazatVyzerá to dobre! Určite vyskúšam.
OdpovědětVymazatDoporučuji.
Vymazat