středa 5. června 2024

ADAM STERNBERGH: ZKOUŠKA RÁJEM

 Na odlehlé chatě se snaží zachránit svůj vztah. Co by se mohlo pokazit?

Daisy je manželka a taky herečka. Hraje v malém divadle a i když je fakt hodně dobrá, netouží se prosadit v televzi či filmu. Vlastně se úplně vyhýbá medializaci.

Což moc nechápe její manžel Graig, který by měl rád známou manželku. I když teď už je to asi jedno. Má v kufru zabalené své věci a zamluvenou letenku do Mexika. Jen on a....jeho milenka. Chce začít nový život. Dnes to Daisy všechno řekne a vyrazí vstříc novému dobrodružství.

Jenže Daisy mu doma nechala tajuplný vzkaz s adresou - překvapení k výročí. Graig se s ní rozhodně nechce rozejít po telefonu a tak vyrazí do neznáma. 

Daisy chce svůj vztah utužit, stmelit, proto se zapojí do programu Zkouška rájem. Budou spolu s Graigen na chatě kde lišky dávají dobrou noc. Dostanou každý den jednu obálku s otázkou, na kterou musí oba dva pravdivě odpovědět.

Jenže se začnou dít nepříjemné věci. Jako třeba mrtvý had pod polštářem nebo incident v místní hospůdce nebo flirtující servírka. Těchto podivností přibývá a manželé neví co je hra a co skutečnost.

Jenže tady máme ještě jeden příběh. Příběh někoho kdo na cosi vzpomíná, hledá....nemůže zapomenout.


Vlastně jsem dost brzo rozklíčovala zápletku. Což nic neubralo na zajímavosti příběhu.
Moc se mi líbila gradace ve vztahu Daisy a Graiga. To jak si Graig uvědomoval jak to se vztahem vlastně má, co chce a co si jen myslí, že chce.

Daisy jsem si oblíbila pro její moudrost, nadhled a cílevědomost :-)

Můžu ji doporučit, ale rozhodně se nejedná o thriller. Spíše jde o drama.
Za zaslání děkuji nakladatelství Grada.


HODNOCENÍ





ANOTACE

Daisy přesně ví, co od života chce a co právě teď potřebuje ve vztahu. Uvědomuje si ale také, že pokud něco neudělá, její manželství skončí v troskách. A tak zosnuje plán: v den dvouletého výročí svatby pozve svého muže na oslavu na neznámé místo daleko od New Yorku. A tam mu předá dárek – týdenní pobyt na chatě uprostřed lesů, kde se budou moci díky přírodě, klidu a terapeutickému programu Zkouška rájem navzájem opravdu poznat a znovu k sobě najít cestu. Každý den dostanou jednu otázku, na kterou by si měli upřímně odpovědět. 

Také Craig má o své budoucnosti dost jasnou vlastní představu. Připadá mu, že právě večer společného výročí je nejvhodnější příležitostí všechno rozseknout. Brzy se ale ukáže, že zavazadla, která leží sbalená v kufru auta a s nimiž chtěl odejít z Daisyina života, jsou to nejmenší – a nejméně třaskavé – tajemství, které před sebou navzájem mají. Jak daleko budou ochotni zajít, aby zachránili své manželství – i sami sebe?

2 komentáře:

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.