středa 12. června 2024

HENDRICKS GREER, SARAH PEKKANEN: SMRTÍCÍ TERAPIE

Podle názvu by se mohlo zdát, že jde o knihu z lékařského prostředí. Ale nemylte se...jde o jiné prostředí....

 Marissa a Matthew jsou dokonalý pár - bohatí, šťastní, úspěšní. Mají osmiletého syna, velký dům a životní styl, který by jim mohl kdekdo závidět.

Jenže Marissa Matthewa podvede. Proč, když je všechno tak dokonalé?

Avery je terapeutka, která přišla o licenci kvůli svým neortodoxním postupům. To ji nebrání pokračovat v praxi dál....stále velmi jinak než běžně. Sama se potýká s pocitem, že ji někdo sleduje. Že se jí někdo snaží znepříjemnit život....Proč? Šlápla na kuří oko obrovské firmě...a musí za to zaplatit.

A právě k Avery zajdou Marissa s Matthewem. Ona chce zachránit manželství, Matthewa miluje a chce mu dokázat, že jejich život může pokračovat dál, že její nevěra byla jen epizodka, která nic neznamenala.

Matthew je raněný, nemá pocit, že má smysl vztah zachraňovat. 

Jenže v manželství je mnohem víc tajemství než by se mohlo zdát. Dokáže Avery rozklíčovat co se vlastně děje včas? 

Tuhle knihu napsaly dvě spisovatelky v době pandemie, takže se musely kontaktovat jen přes e-maily, video chaty. Žádná osobní konzultace....A vznikl výborný psycho thriller. Postavy nejsou ploché, každou chvilku na ně měníte názor....což je super. 

Já odhalila jak to vlastně je dost pozdě a překvapilo mě to :-) Chvilkama jsem netušila na čí straně mám stát.

Takže rozhodně můžu doporučit všem kdo má rád napětí, zvraty a manipulace.

-kniha-

Děkuji e-shopu Megaknihy za zaslání výtisku.

HODNOCENÍ



ANOTACE

Zdá se, že bohatí manželé Marissa a Matthew Bishopovi z washingtonského předměstí mají všechno - dokud se Marissa nedopustí nevěry. Pod slupkou dokonalosti se skrývá vztah rozervaný prací a nedostatkem intimity. Marissa chce vše napravit kvůli jejich osmiletému synovi i lásce ke svému manželovi. Do hry vstupuje Avery Chambers.
Avery je terapeutka, která přišla o profesní licenci. Přesto jí to nebrání v tom, aby poskytovala poradenství lidem v krizi, i když se musí řídit jejími neortodoxními metodami. A Bishopovi jsou zoufalí.
Když vejdou do Averyiných dveří a Marissa odhalí svou nevěru, události směřují ke krizi. Největší tajemství jsou totiž stále skryta a v ohrožení už není jen manželství, ale i životy.

3 komentáře:

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.