Měla jsem v lednici už delší dobu ricottu a tak hledala recept co z ní udělat. A našla, trochu si ho obměnila a je tady.
Jednoduchý a rychlý.
SUROVINY:
1 ricotta
1 vajíčko
250 gr. polohrubé mouky
125 gr. rozpuštěného másla
1 vanilkový cukr
sladidlo nebo cukr dle chuti
POSTUP
Z ricotty, vajíčka a mouky, rozpuštěného másla, sladidla, vanilkového cukru - takže ze všech ingrediencí :-)- udělej těsto. Je mírně lepivé. Pokud je moc, přidej trochu mouky, ale nesmí být úplně husté, jinak by i po upečení byly tuhé.
Dále máš dvě možnosti, Buď si připravíš klasickou koláčovou formu nebo, jako já, malé formy na tartaletky. Vytřela jsem je máslem a těsto do nich natlačila.
NÁPLŇ
Zvolila jsem jahody. Chvilku je podusila s cukrem, trochou citronu a vanilkovou esencí. Zvolit můžeš jakékoliv ovoce se ti zamane.
Dobrou chuť a krásné dny.
Zajímavý recept. Sice nerada pracuju s lepivým těstem, ale za vyzkoušení by asi stál :)
OdpovědětVymazatJe to taková jednoduchá rychlovka.
VymazatNevypadá to špatně. Možná zkusím.
OdpovědětVymazatHezký sváteční den !
Hanka
Píšu si. Ricottu mám v lednici stále ))
OdpovědětVymazatDíky za recept.
Eva http://es-ideas.blogspot.com/
Také mám ricottu v lednici pořád.Tvůj recept se mi moc líbí.Určitě vyzkouším
OdpovědětVymazatMoc děkuji a přeji hezký sváteční den
Nevypadá to špatně.
OdpovědětVymazatVypadají lákavě, jen nevím, zda bych měla trpělivost na lepive těsto. Měj se hezky, Míšo 🙂
OdpovědětVymazat