středa 17. května 2023

REBECCA ZANETTI: UTEČ, DOKUD MŮŽEŠ

Sériový vrah v městečku, kde každý každého zná. Právě sem přijíždí zvláštní agentka FBI Laurel vyšetřovat. Městečko plné.....stínů...plné pochybností....plné lidí, které Laurel zná i nezná. Je to totiž její rodné město.

Laurel už jako malá vynikala inteligencí. Řadí se do řad géniu a jako taková nemá žádné přátele. Jedinou spřízněnou duší je její matka. O otci nic neví.

S vyšetřováním ji pomáhá Huch Rivers, náčelník horské služby. Samotář, malinko podivín, žijící v horách se svým psem.

Vyšetřování nás zavede až do minulosti některých lidí v městě. Až k samotné Laurel. Je vrah někdo z její blízkosti nebo někdo kdo si jen tak hraje?

Samotné vyšetřování a odhalení je velice povedené, napínavé a rozuzlení je překvapivé. Co moc překvapivé ( a pro mě rušivé) není, je milostná linka, která je velmi předvídatelná.

Věřím, že se kniha bude líbit většině čtenářek ( mužům asi moc ne). I mě se líbila, ale nebyla nikterak výjimečná.

Děkuji vydavatelství Metafora za zaslání recenzniho výtisku.


HODNOCENÍ


ANOTACE

Zvláštní agentka FBI Laurel Snowová si předvánoční čas představovala docela jinak, ale když se v horách u jejího rodného města ve státě Washington najdou stopy řádění sériového vraha, rozhodne se vyrazit na místo činu a pustit se do pátrání.
Svérázná mladá žena s výjimečnou pamětí, která z domova coby zázračné dítě odešla už v jedenácti letech na univerzitu, se díky znalostem psychologie pokouší vžít do myšlení násilníka, jenž se skrývá mezi spořádanými občany horského městečka. Pátrání jí komplikuje nejen drsné zimní počasí, ale také stíny vlastní minulosti a nekontrolovatelná přitažlivost, kterou pociťuje k Hucku Riversovi, bývalému vojákovi a rangerovi, který se stal proti své vůli jejím parťákem ve vyšetřování.






 

8 komentářů:

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.