středa 31. května 2023

Yrsa Sigurdardottir : TICHO

V nakladatelství METAFORA vydávají spoustu krásných knih. Mezi mé nejoblíbenější autory patří Yrsa Sigurdardottir. Jak se mi líbilo její Ticho?

Další pokračování série s Huldarem a Freyou začíná únosem miminka. Přímo z kočárku....ale kočárek není prázdný....je v něm....střih a jsme o 11 let později.

Huldar, se svou těhotnou nadřízenou Erlou, jsou přivoláni k autu, ve kterém je tělo bez hlavy. Na Erlu je vyvíjený obrovský tlak, aby případ vyřešila. Je nevrlá, nepříjemná ( víc než běžně) a Huldar se obává, že snad porodí přímo na stanici, kterou skoro neopouští.

Dalším příběhem je smrt nemocné holčičky. Její otec nechce akceptovat to proč zemřela a rozhodne se najít "viníka". Způsob, kterým tak činí je.....nekonvenční.

Freja je teď oficiální zaměstnankyní policie a v tomto případu, kde se opět jedná děti, je více než potřebná. S Huldarem mají vztah/nevztah, který nechtějí tahat do práce.

Může se zdát, že nic nesouvisí s ničím, ale ono se to nakonec spojí :-) 

Opět se jedná o brilantní kriminálku, která se může zpočátku zdát trochu zamotaná, předvídatelná a zbytečně dlouhá. Jenže ono co se zdá.....je sen :-) 

Zápletka je velice chytře vymyšlená, všechno do sebe zapadne.

 

Je zde dost osob, což by někdo mohl brát jako mínus, ale ony tam prostě musí být. To by ani nebyla Yrsa :-) Jak se vyvine vztah Huldara a Freji? A kdo je, sakra, otcem Erlina dítěte?! No, i tohle patří k wau chvilkám knihy :-)

Touhle knihou série s Huldarem a Frejou končí. I když sem si obě postavy oblíbila, vlastně mi to nevadí. Nechtěla bych totiž přijít do bodu, kdy bych si řekla, že všeho moc škodí.

Rozhodně doporučuji číst knihy tak jak vyšly. Ač se vždy jedná o nový případ, mohly by vám uniknout niance mezi hlavními protagonisty.

Knihu můžete zakoupit na e-shopu Metafory - ZDE.

 




 

3 komentáře:

  1. Já jsem od Yrsy četla jen Kořist. Sérii Huldarem bych chtěla zkusit, tak děkuji za doporučení číst knížky popořadě, jak vyšly.

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju tyhle multizápletky, ale o Yrse jsem v životě neslyšela.Děkuji za rozšíření obzorů. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to napravte, budete překvapená jak dobré knihy to jsou. A možná se stanete závislou :-)

      Vymazat

Vaše komentáře mě vždy potěší. Hezký den.