Já mám tento dezert moc ráda. Možná si někdo řekne, že musí být přeslazený. Vždyť pusinky jsou samý cukr. Ano jsou, ale v tom ostatním už ho není ani zrnko.
SUROVINY
- 6 bílků ( cca 210 gr) - je to na cca 12 mini nebo 1 velká Pavlova
- 300 gr. krystalového nebo krupicového cukru
- 3/4 lžičky vinného octa
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička vanilkového aroma
- špetka soli
Troubu předehřejte na 100-110 stupňů, plech vyložte pečícím papírem.
Bílky začni šlehat na pomalejších otáčkách. Přidej k nim špetku soli. Až se vytvoří pěna, přidávej po lžičkách cukr. Šlehá se tak dlouho dokud ve sněhu nejsou krystalky cukru.
Ke konci šlehání přidej ocet, škrob a vanilkové aroma.
Na plech s pečícím papírem dej lžící nebo stěrkou kopeček sněhu, uprav ho do tvaru hnízda. Důlek uprostřed je důležitý, aby v něm pak držela náplň.
Peč, vlastně suš, cca 1 - 1,5 hodiny. Po upečení vypni troubu a pusinky v ní nechej zcela vychladnout.
NÁPLŇ
- 300 - 350ml smetany ke šlehání, já část nahradila mascarpone
- čerstvé ovoce
Vyšlehej smetanu, přidej mascarpone - hotovo.
A teď stačí šlehačkou naplnit důlek v pusince, ozdobit ovocem a hotovo. Plňte je pár hodin před podáváním, aby se nerozmočily.
Tady jsou moje...malinko nepovedené....mají mít krásnou bílou barvu. Moje Pavlova byly v troubě o trochu déle než by měly.
Nicméně na chuti to znát nebylo :-) Vidíte, že já jsem si pod šlehačku udělala rozvar z jahod. Fantazii se meze nekladou.
Dobrou chuť.
To miluju,ale vždy se mi nepovede,jak by měla.Mám nový sporák a ještě jsem nevychytala.hezký den
OdpovědětVymazatNejlépe se mi povedly, když jsem je dělala úplně poprvé :-)
VymazatTo vypadá na mňamku.
OdpovědětVymazatJe to luxusní mňamka, rozhodně vyzkoušej.
VymazatMiluju jí, i když mi občas šlehačka dělá nepěkné potíže. Budu muset zas ozkoušet štěstí.
OdpovědětVymazatMně neděla, naštěstí (nebo bohužel) vůbec nic špatného :-)
Vymazat